Günün Tarifi: Vişneli Yalancı Sarma

Günün Tarifi: Vişneli Yalancı Sarma

Günün Tarifi: Vişneli Yalancı Sarma

Asma yapraklarını yumuşayana kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Zeytinyağında dolmalık fıstığı pembeleşene kadar kavurup üzerine ince kıydığınız soğanı ekleyin. Birkaç dakika kavurup yıkanmış

pirinci ekleyin. Pirinç beyazlaşınca vişne suyu, nar ekşisi, toz şeker ve kuş üzümünü ekleyin. Kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın. Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Asma yapraklarına uygun miktarda harç ve 2'şer adet vişne koyup sarın. Tencerenin dibine asma saplarını yerleştirip üzerine sarmaları dizin. Erikleri de aralara serpiştirin. Tüm yapraklar bittikten sonra sarmalara su ekleyip üstüne porselen bir tabak kapatın. 30 dakika ağır ateşte pişirin. Soğuk ya da ılık olarak servis yapın.

MALZEMELER

400 gram taze asma yaprağı

1 su bardağı pirinç

3/4 su bardağı zeytinyağı

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

8 adet orta boy soğan

Yarım su bardağı vişne suyu

1 çorba kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı toz şeker

1 çorba kaşığı kuş üzümü

1 çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tarçın

1 çay kaşığı nane

Yarım çay kaşığı yenibahar

400 gram çekirdekleri çıkartılmış vişne

100 gram yeşil ekşi erik, tuz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.