İzmir Bomba Tatlısı nasıl yapılır?
Malzemeler
Dolgu:
300 g | kakaolu fındık kreması |
Hamur:
1,5 su bardağı | un |
1 tutam | tuz |
1 yemek kaşığı | toz şeker |
1 poşet | Şekerli Vanilin |
0,5 çay bardağı | sıvı yağ |
1 çay bardağı | ılık su |
Açmak için:
Yaklaşık 1 yemek kaşığı | sıvı yağ |
Hazırlanışı
Dolgunun hazırlanışı
Bir tabağın üzerine pişirme kağıdı serin. Kakaolu fındık kremasından iki tatlı kaşığı yardımı ile ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve 16 adet olacak şekilde tabağa sıralayın. Dondurucuda bekletin.
Hamurların hazırlanışı
Unu derin bir kaba alın, üzerine tuz, toz şeker, şekerli vanilin, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve 20 dakika bekletin.
Şekillendirme ve pişirme
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 225 °C
Turbo pişirme: 225 °C
Süre sonunda hamuru hafif unlanmış tezgahta kısa bir süre yoğurun. 16 parçaya bölün. Kakaolu fındık kremalarını dondurucudan çıkarın. Tezgaha az miktarda sıvı yağ sürün, bir parça hamuru alın ve merdane yardımı ile yaklaşık 10 cm çapında ince açın, ortasına bir adet fındık kreması koyun ve bohça şeklinde kapatın. Üstte kalan fazla hamuru makas veya bıçak ile kesin. Ters çevirerek fırın tepsisine koyun. Fındık kremaları erimeden hızlıca kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 5 - 7 dakika
Fırından çıkarın. Ilık veya soğuduktan sonra servis yapın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.