Korona virüs sonrası beslenmeye dikkat
Korona virüsü geçirenlerin tekrar korona virüse yakalanma riskinin olduğunu ve bu nedenle korona virüs geçirenlerin bağışıklık sistemlerini güçlü kılması gerektiğinin altını çizen Dyt. Tayşi, “Semptomlar her bireyde farklı oldu. Vitamin eksikleri bağışıklığımızı etkiliyor. Özellikle D vitaminini birçoğumuz yeterli miktarda alamıyor. Öncelikle kış aylarında olduğumuzdan dolayı mutlaka ihtiyacımız kadar D vitamini almalıyız. D vitamininin en iyi kaynağı güneştir. D vitamini yönünden içeriği zengin olan besinleri ise somon, alabalık, yumurta, süt, kültür mantarı şeklinde sıralayabiliriz. Korona virüsü geçiren bazı insanlarda yoğun ishal durumu olabiliyor ve tedavi sürecinde yoğun ilaç kullanımından sonra barsak floraları bozulabiliyor. Bu nedenle düzenli probiyotiklere sofranızda yer vermenizde büyük fayda var. Fermente edilmiş besinler doğal probiyotik kaynaklardır. Yoğurt, turşu gibi besinleri tüketmeye özen gösteriniz. Tat alma duyusunun kayıp olması gerçekten de insanı olumsuz yönde etkilemektedir. Tat duyusundaki reseptörlerin kapanması veya iletimin azalması ile oluşan bu durumda, beslenmenizde tat almanızı uyarıcı besinlere ara ara yer verilmelidir” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.