Mısır unlu biber tarifi
Kapya biberlerini ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Fırında közleyip kabuklarını soyun. 3-4 tanesini ayırıp kalanları şeritler halinde uzunlamasına doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış sivri biberleri kavurun. Üzerine dövülmüş sarımsak, tuz ve közlediğiniz şerit biberleri ekleyip birkaç dakika pişirin. Kenara alıp sıcak tutun. 1 litre su kaynatın. Üzerine azar azar mısır unu ekleyin. Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırarak 20 dakika pişirin. Üzerine dil peyniri ve maydanoz ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Mısırlı harcın 1/3'ünü bir fırın kabına yayın. Biberli sarımsaklı malzemenin yarısını üzerine dökün. Kalan mısır ununun yarısını biberlerin üzerine dökün. Yeniden biberli sarımsak ve kalan mısır ununu tepsiye yerleştirin. Kaşar peynirini serpin. Ayırdığınız közlenmiş biberleri koyun. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kaşar eriyene kadar tutup servis yapın.
MALZEMELER
-1 litre su
-1 kilogram kapya biberi
-1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
-1 su bardağı mısır unu
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
-2 diş sarımsak
-2-3 adet sivri biber
-3 çay kaşığı tuz
-100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
-150 gram küp doğranmış dil peyniri
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.