Pastırmalı köfte kapama tarifi
Kıymaları geniş bir kaba alın. Bayat ekmeği rondodan çekin ve kıymaya ekleyin. Kalan malzemeyi de üzerine ilave ederek yoğurun. Orta boy ortası delik ve fazla derin olmayan bir kek kalıbının içini pişirme kağıdı ile kaplayın. Pastırmaları kalıbın içine köftenin üzerini kaplayacak şekilde dizin. Köfte harcını bastırarak üzerine yerleştirin. Kenarlardaki pastırmaları köftenin üzerine kapatın. Kalıbın üzerini pişirme kağıdı ile kaplayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırını kapatıp yemeği 10 dakika dinlendirin. Daha sonra servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Üzerini süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
6 adet dövülmüş karanfil
10 adet dövülmüş kakule tohumu
Bir tutam tarçın, 300 gram dana kıyma
200 gram kuzu kıyma
400 gram tavuk kıyma
3 dilim bayat ekmek
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet yumurta, tuz, karabiber
200 gram kıyılmış mantar
1 su bardağı file antepfıstığı
Yarım demet kıyılmış maydanoz
250 gram dilimlenmiş pastırma
Üzeri için:
File antepfıstığı, frenk maydanozu
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.