Senelerdir değişmeyen lezzet; Yıldızoğlu Baklavacısı
GAZİANTEP’TEKİ TATLI ÇEŞİTLERİNİ SUNUYORUZ
İşletmenin kuruluş sürecinden bahseden Halil Acar; “1987 yılında küçük bir işletme olarak hizmete başladık. Şuanda Başkent, Nalçacı ve Rampalı şubelerimiz ile hizmet veriyoruz. İç Anadolu bölgesinde olsak da, Gaziantep’ de olan tüm çeşitler tezgâhımızda mevcuttur. Aynı zamanda kendi patentli ürünlerimizde var. Ürün çeşitliliğimiz ile Konyalılara hizmet vermekten onur duyuyoruz” dedi.
HER ŞEYDEN ÖNCE SAĞLIK
Hijyen kurallarına dikkat ettiklerini ifade eden Acar; “Müşterilerimiz bu dönemde daha çok temkinliler ama biz de gereken önlemleri alıyoruz. Sosyal mesafe kurallarına uymamız, garsonlarımızın maskeli çalışması ve dezenfektanların giriş çıkışlarda bulunması müşteriler tarafından da fark ediliyor. Masalar arasında mesafeye özellikle dikkat ediyoruz. Masalar arası mesafeye sağlık bakanlığı 60 cm kuralı getirdi. Biz ise 80 cm olarak mesafe oluşturuyoruz. Her şeyden önce sağlık diyoruz” diye konuştu.
KONYA HALKINA HİZMET VERMEKTEN ONUR DUYUYORUZ
Yüzde yüz Türk tatlısı sunduklarını dile getiren Acar; “Lezzetlerimizin oluşumunda en büyük faktör kaliteli, güvenli gıda üretimi ve tüketici sağlığının ön planda tutulduğu bir üretimin gerçekleşmesidir. Uzun yıllardır büyük özen ve emekle hazırlayıp sunduğumuz tatlıların en büyük sırrı; bilgi, deneyim, işe duyulan saygı ve büyük sevgidir. Konya Ovası’nın buğdayı, Gaziantep fıstığı ve Şanlıurfa’nın tereyağı, baklavaların üç vazgeçilmezidir. Geçmişi Orta Asya’daki atalarımıza dayanan ve yüzde yüz Türk tatlısı olan baklavayı 1987 yılından bu yana Konya halkına sunmaktan onur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.
KÜNEFEYE İLGİ YOĞUN
Künefenin sunumundaki inceliğe değinen Acar; “Konya’da ilk olarak whatshap sipariş hattını kurduk. Bu sayede paket servise ilgi de fazla oldu. Ama özellikle korona sürecinde bu yoğunluğu hissettik. Künefe de bazı servis incelikleri vardır. Bu sebeple pandemide paket servisinde künefe satışı yapmamıştık ama şuan hizmet veriyoruz. Servisteki inceliğe değinmem gerekirse, künefenin sıcak servis edilmesidir. Soğuk yenildiği takdirde tadı istenildiği gibi olmaz. Kısa mesafe paketlerde bile künefe hemen soğuyor. Özel ambalaj yapmamıza rağmen lezzetini soğuduğu için kaybediyor. Biz de bu süreçte satışı durdurmuştuk. Misafirlerimiz künefeyi özlemiş olacaklar ki şuan talep yoğun oluyor. Bu lezzeti en güzel şekilde sağlamak adına künefeyi Gaziantep’ den getirip kendimiz işliyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.