Sütlü Ovmaç Çorbası tarifi

Sütlü Ovmaç Çorbası tarifi

Sütlü Ovmaç Çorbası tarifi

MALZEMELER

1 su bardağı un

Yeteri kadar su

5 su bardağı süt

1 su bardağı su

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1'er çay kaşığı karabiber, tuz

YAPILIŞI

Unu bir kaba alıp, üzerine azar azar su serpin ve parmak uçlarınızla ovalayıp, mercimek büyüklüğünde taneli hamurlar elde edin. Süt ve suyu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca hamurları ilave edip, 5 dakika karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp, tuz ve karabiberini ayarlayın. Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin. Nane ilave edip, birkaç kez karıştırın ve ocaktan alın. Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.