Yayınlanma:
Tandır Çorbası nasıl yapılır? Tandır Çorbası tarifi
MALZEMELER
-Yarım su bardağı pilavlık bulgur
-Yarım su bardağı kuru fasulye
-Yarım su bardağı nohut
-8 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
-1 adet soğan
-100 gram kıyma
-1 su bardağı yeşil mercimek
-2 yemek kaşığı salça
-Yarım tatlı kaşığı karabiber
-2 tatlı kaşığı pul biber
-12 su bardağı su
YAPILIŞI
Kuru fasulye ve nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün sularını süzün ve ayrı tencerelerde yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın. Sularını süzdükten sonra ocakta kullanıma uygun kapaklı bir güvece alın. Üzerine eritilmiş tereyağı, yemeklik doğranmış soğan, kıyma, bulgur, mercimek, salça, tuz, karabiber, pul biber ve suyu ilave edin. Kapağını kapatın ve kontrol ederek malzeme yumuşayana kadar pişirin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
Resmi İlanlar
Konya Haber
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.