Topalak çorbası nasıl yapılır? Topalak çorbası tarifi
MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
200 gram kuşbaşı kuzu eti
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
Terbiye için: 3 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı pulbiber, nane
YAPILIŞI
Bulguru kapaklı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su ile 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar bekletin. Suyunu çektikten sonra un ekleyip iyice yoğurun ve misketten biraz küçük köfteler yapın. Eti bir tencereye alıp üzerine su ekleyin ve yumuşayana dek haşlayın. Üzerine nohut ve pirinci ekleyin. Pirinç yumuşayınca bulguru katın ve 3-4 dakika daha (suyu azalmışsa sıcak su ekleyerek) kaynatın. Terbiye için çorbanın suyundan bir kepçe alıp yoğurdu açın. Daha sonra bir yandan da karıştırarak tencereye yavaşça ilave edin. 1-2 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ve nane ekleyin. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak olarak servis yapın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.