Yumurtanın kıvamı nasıl ayarlanır?
-Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden yumurtanın rafadan kıvamda olması için yumurtaları kaynayan suya atıp 3 dakika, kayısı kıvamında olması için 6 dakika bekleyin. Katı kıvamda olması için ise 10-12 dakika pişirin.
-Yumurta kaynatırken çatlamasını önlemek için, buzdolabından çıkardığınız yumurtanın bir süre oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
-Katı yumurtayı parçalamadan kesmek için bıçağı sıcak suyun içine batırıp çıkardıktan sonra kesin.
- Yumurta, ambalajı hayvan tarafından yapılan tek gıda maddesidir. Bu nedenle ticari hileye tamamen kapalıdır.
-Hayvansal kaynaklı bir besin olmasına rağmen yumurtanın yağ içeriği düşüktür. Yani yumurtada kalp damar hastalıkları için risk faktörü olan doymuş yağ asitleri ve toplam yağ miktarı azdır. Yapılan araştırmalar kahvaltıda yumurta tüketiminden vücut yağlarının yakılmasında önemli rol oynadığını ortaya koydu.
- Yumurta sarısı, D vitamini sağlayan birkaç besinden biridir ve güneş ışıklarından da yeterince faydalanıldığı taktirde yumurta özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine bağlı kemik bozukluğu oluşmasını engeller.
- Yumurtadaki protein tüm besinler içinde en kalitelidir. Yumurtada proteinin biyolojik yararlığı %100 iken bu değer sütte %85, balıkta %76, sığır etinde %74'de kalmaktadır.
-Yumurta, demir ve çinko gibi sağlığımız açısından önem taşıyan mineralleri de içerir.
- Yumurta besin kalitesi açısından anne sütünden sonra 2. sıradadır
Kaynak:BBN
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.