Yumurtayı daha önce böyle denediniz mi? Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olacak

Yumurtayı daha önce böyle denediniz mi? Kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti olacak

Kahvaltılarda yumurta yemek bu tarifle artık çok daha keyifli. İşte ustaların bile vazgeçemediği o tarif...

Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi, yumurtanın enfes bir versiyonu olan yumurta kapama tarifi ile karşınızdayız. Eğer yumurtalardan bıktıysanız, kahvaltılarınıza farklı bir nefes almak için bu nefis tarifi mutlaka denemelisiniz. Kolay hazırlamayla dikkat eden bu tarifi bir kez denedikten sonra, sürekli olarak yapmak isteyeceksiniz. Peki yumurta kapatma nasıl yapılır? İşte size lezzetli ve besleyici yumurta kapama tarifi, malzemeleri...

Bu muazzam tarif denemeden geçmeyin.

TEREYAĞLI YUMURTA KAPAMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER

(Tek kişilik)
2 tane yumurta
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı nane
Yarım silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yarım çay kaşığı tuz

TARİF

Küçük bir tavada yumurtanın üzerine tamamen kaplayacak şekilde su ilave edin. Yumurtalarınızın çatlamaması için biraz tuz ekleyip kaynamaya bırakın.

Su kaynadıktan sonra söndürün ve yumurtalar katı kıvama gelinceye kadar yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.

Sürenin sonunda yumurtaları sudan geçirerek soğumalarını sağlayın.

Yumurtaların kabuğunu soyun ve ortadan ikiye kesin.

Tavada tereyağını eritin. Eriyen yağa kırmızı toz biber, nane ve tuz ekleyerek karıştırın. Kendi tercihinize göre başka baharatlar da sunabilirsiniz.

Tavaya yerleştirdiğiniz yumurtaların iç kısımlarını alta gelecek şekilde yerleştirin. Baharatlı yağ yumurtaların üzerine kaşıkla gezdirin. Ateşi kısın ve 2-3 dakika boyunca yumurtaları tutamazsınız.

Sıcak olarak servis edin.

TARİF: BBN HABER

FOTOĞRAF: "yemek.com"

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.