Zeytinyağlı patlıcan tarifi

Zeytinyağlı patlıcan tarifi

Zeytinyağlı patlıcan tarifi

Patlıcanları alacalı soyun ve 1cm genişliğinde olacak şekilde dilimleyin. Sıvı yağda önlü arkalı kızartın ve havlu kâğıda alın. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alarak küçük kesilmiş soğanı kavurun. Daha sonra eti istediğiniz küçüklükte doğrayın ve sarımsakla güzelce kavurun. Etin iyice kavrulduktan sonra küçük doğranmış biberleri ve domatesi ilave edin. Baharatlarını da ekleyerek kavurmaya devam edin. Domatesler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Patlıcanları fırın kabına dizin ve üzerine kaşıkla ortası çukur olacak şekilde hafifçe bastırın.

Patlıcanların daha lezzetli olmasını istiyorsanız çok çok az üzerlerine toz şekeri serpin. İç harcından üzerlerine koyun. Patlıcanın boyutuna göre ayarlayabilirsiniz. 200 derecede ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin.

MALZEMELER

-2 tane bostan patlıcanı (orta boy)

- 300 g kuzu eti

- 2 tane kuru soğan

- 2 adet sivri biber

- 2 adet korno biber

- 1 adet büyük domates

- 1 yemek kaşığı salça

- 5 diş sarımsak

- Karabiber, pulbiber, tuz, kekik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.