Dünya devi firmada kervana katıldı, otomobil de fiyatlar düşüyor

Dünya devi firmada kervana katıldı, otomobil de fiyatlar düşüyor
Araç piyasasının ani yükselişi ile birlikte 2-3 ayda ikinci el otomobil satışları yüzde 15'e kadar düştü. Bu kapsamda hem bayiler hem de galericiler fiyatları düşürürken bir atakta dünya devi firmadan geldi

Galerilerde yaşanılan durgunlukları açıklayan satıcılara göre ikinci el otomobil satışları son 2-3 ayda yüzde 15 oranında geriledi. İkinci el otomobil fiyatları da yüzde 30 oranında düştü. Bazı galericiler dev kampanya yaparken, bayilerde fiyatların düştüğünü gören vatandaşlar ise sıfır otomobillere yöneldi. Sıfır otomobil fiyatlarındaki düşüşe kayıtsız kalmayan dünya devi firma 300 bin liralık dev indirim yaptı. Dünyanın farklı ülkelerinde fiyat indirimine giden Tesla, Türkiye’de de benzer bir hamle yaptı. Türkiye pazarına girişinin ardından satış rakamları ile dikkat çeken elektrikli otomobil üreticisi Tesla bu kapsamda çok sayıda araçta indirim gerçekleştirdi. En ucuz araç 2 milyon 712 bin 538 TL'den 2 milyon 355 bin 480 TL'ye düşerken; en pahalısı ise 3 milyon 517 bin 421 TL'den 3 milyon 297 bin 811 TL'ye düştü. Buna göre Tesla Türkiye, listelenen araçlarda ortalama 300 bin TL'lik indirim gerçekleştirdi.

tes.webp

Rekabet kızışıyor
Küresel çapta fiyatlarını indiren Tesla'nın dışında, Türkiye'nin yerli otomobili Togg'a olan ilginin artması da küresel firmaların güç kaybedecekleri endişesiyle fiyatlarını indirmesinde önemli bir etken oluyor.

10 ay sonunda en çok satılan elektrikli otomobiller incelendiğinde ise Tesla Model Y'nin liderliğini sürdürdüğü ancak ikinci sıradaki Togg'un aradaki farkı kapatmaya başladığı görülüyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.