Elektrikli otomobillerde yaşanılacak olan büyük tehlike

Elektrikli otomobillerde yaşanılacak olan büyük tehlike
İçten yanma motorlar artık yerini elektrikli motorlara bırakırken bir tehlikede bu konuda baş gösterdi. Elektrikli otomobillerde yaşanılan tehlikeler neler?

Elektrikli otomobiller ile ilgili bilgi veren Auto Club Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, kaza anında yaşanılacak olan tehlikeleri anlattı. Yüksekdağ, "Elektrikli otomobillerin karıştığı kazalara kim, nasıl müdahale edecek? Elektrikli otomobil satışları hızla artıyor. Kaza vb acil durumlarda yapılması gerekenleri ise daha önce bir çok kez dile getirdik ama hala işin profesyonelleri dışında kimse bilmiyor. Elektrikli otomobillere kaza anında nasıl müdahale edilecek?

elektrikl.jpg

(Yüksek voltaj var, öyle elinizi kolunuzu sallayarak müdahale edemezsiniz) Yangın durumunda ne yapmak gerek? (Lityum iyon batarya yanmaya başladığında söndürmek çok zor) Sosyal medyada yanan ve söndürülemeyen yüzlerce elektrikli otomobil videosu var. Nasıl söndürüleceğini bilen var mı? Kaza anında aracın içindekileri çıkarmak gerektiğinde nereler, nasıl kesilecek? Ve diğer sorular. Başta itfaiye ve kaza müdahale ekipleri olmak üzere ilgili birimlere ve araç kullanıcılarına çok hızlı bir eğitim programı düzenlenmeli ve bilgilendirme yapılmalı. Bu konunun da sürekli gündem olması gerekiyor. Yoksa yine istenmeyen durumlar ile karşılaşacağız" ifadelerine yer verdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.