Galericiler artık o sektöre yöneldi

Galericiler artık o sektöre yöneldi
Oto galericiler, piyasanın yavaşlaması ve durma noktasına gelmesinin ardından nakit akışını sağlamak için tüm imkanlarını seferber etti.

Oto galericiler, ikinci el araç piyasasının yavaşlayarak durma noktasına gelmesi sonrasında otomobillerden nakit elde edebilmek için ellerindeki araçları kiralamaya başladı. doviz.com'dan alınan bilgilere göre; Alınan tedbirler ve bayilerde yaşanan araç bolluğu sonrasında ikinci el fiyatlarında geri çekilme hızlandı.

BİR DÖNEM YATIRIM ARACINA DÖNMÜŞTÜ

Bir dönem yatırım aracına dönüşen ve fahiş fiyatlarla alıcı bulan ikinci el otomobil piyasasında durgunluk ise baş gösterdi. Hâl böyle olunca ilk etapta yatırım amacıyla alım yapan tüketiciler ve ardından galericiler fiyat kırmaya başladı. Bu kez de finansman problemi kendini gösterdi. Bankalar kredi musluklarını kapatırken, ikinci el otomobil alacaklar kredi bulamayınca satış hızı da yavaşladı. Bazı otomobil ticareti yapanlar ise ellerindeki araçları kiraya vermeye başladı. Buna göre filo veya rent a car şirketleriyle anlaşan ya da bireysel kiralama yapanlar, araçları kiralığa çevirdi.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum