Konya’da 2.El’de hareketli hafta

Konya’da 2.El’de hareketli hafta
2.El otomobil piyasasında yaşanan düşüş satış hareketliliğini de beraberinde getirdi. Hareketli bir hafta yaşayan galericiler yılın son günlerinde piyasanın daha da hız kazanmasını bekliyor

HAREKETLİLİK YENİDE GELDİ
Son düzenlemelerle fiyatlarda ciddi düşüş yaşanan 2. El otomobil piyasasında hareketli bir hafta yaşanıyor. Yeni yıla kalmadan araç almak ya da aracını değiştirmek isteyenler bugünlerde “pazarlık masasına” otururken galericilerde yoğunluk yaşanıyor. Konya’da son dönemde yaşanan durgunluğun bu hafta yerini hareketli günlere bıraktığını söyleyen Semazen Otomotiv Yetkilisi Zekeriya Parlak, “2. El araç piyasasında yaşanan son düzenlemeler sonrasında ve sıfır araçlardaki yıl sonu kampanyalarının etkisiyle piyasalar yeniden hız kazandı. Sektörümüz bu hafta araç alım satımında yoğunluk yaşamakta” dedi.

whatsapp-image-2023-11-09-at-14-55-19.jpeg

FİYATLARDAKİ KÖPÜK GİTTİ
2.El araç piyasasında fiyatları da değerlendiren Parlak, “Fiyatlarda aşağı yönlü eğilim sürmekte. Bakanlığın hayata geçirdiği son uygulamalar ve özellikle de ilan piyasasına yönelik yaptırımlar fiyatların durulmasını ve aşağı çekilmesini sağladı. Yetkisiz kişilerin araç alım satımı yapması ve bu işin ticarete evrilmesi piyasalarda gereğinden fazla şişkinlik oluşturmuştu.

whatsapp-image-2023-11-09-at-14-54-56.jpeg

Yeni uygulamalar bu köpüğün alınmasını sağladı. Son dönemde araç fiyatları düşüş gösteriyor. Özellikle 1 milyon liranın üstündeki araçlarda yüzde 15 hatta yüzde 20’leri bulan düşüşler vardı. Alt grup araçlarda ise henüz bu kadar düşüş olmadı. O gruplarda düşüş daha yüzeysel seyrediyor” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-11-09-at-14-56-25.jpeg

YILIN SONU DAHA HIZLI GEÇECEK
Parlak, yılın son günlerinin ikinci el araç piyasasının daha da hareketli geçeceğini ifade ederek şöyle konuştu: “Yeni yıl öncesi araç almak ya da aracını değiştirmek isteyenler arayış içerisinde. Yine piyasadaki bu indirim rüzgarından faydalanmak amacındakiler bu günlerde galericilerin yolunu tutmuş durumda. Bununla birlikte araç fiyatlarının daha da düşeceği endişesini yaşayan bazı vatandaşlar da arabalarını satmak istiyor. Biz özellikle kasım ayının ikinci yarısı ve aralık ayında bizi daha hareketli günlerin beklediğine inanıyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.