Sıfır otomobilde son durum ne? Kampanyalar sürüyor mu?

Sıfır otomobilde son durum ne? Kampanyalar sürüyor mu?
Yıl boyunca yok denilen sıfır araçlarda bu zamanlar yoğunluk yaşanıyor. Bayiler sıfır otomobilleri stok eritmek adına dev kampanyalar ile satıyor.

Nissan, Renault, Dacia, Fiat, Peugeot, Opel ve Citroen bayiliğini Otomotiv uzmanı Alp Gülan, talepteki yavaşlamaya dikkat çekerek, “Al-sat’çılar çıkınca bireysel alımlarda ciddi bir talep daralmasıyla karşı karşıyayız. Krediye erişim sorunu ve alım gücünün düşmesine paralel sipariş iptalleri artıyor. Bayiler sıfır faiz ve takas kampanyalarıyla tüketiciyi desteklemeye çalışıyor” dedi. Talepteki yavaşlamaya rağmen ekim ayında satışların 100 bini bulmasının beklendiğini de ifade eden Alp Gülan, bunda filo satışlarının etkisi olacağını söyledi. Gülan ayrıca bireysel taraf yavaşlayınca filo şirketlerine fırsat doğduğunu belirterek, "Bu nedenle satışlarda daralma olmayacaktır.” dedi. Gülan, sıfır kilometre araçlarda talepteki daralmanın satışlara asıl etkisinin 2024 yılında hissedilmesini beklediklerini de belirterek, “2024 yılında pazarda yüzde 30’a varan bir daralma beni şaşırtmaz.” değerlendirmesinde bulundu.

İKİNCİ ELDE DÜZENLEME NASIL OLACAK?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, özellikle internet üzerinden sahte ilanlar ve kimliklerle yapılan fiyat şişirmelerinin, piyasaların işleyişine olumsuz etki ettiğini kaydederek, bu soruna çözüm getireceklerini söyledi. Ömer Bolat, şunları ifade etti:

“Sahte ilanlara karşı emlak ve otomotivde getirdiğimiz sınırlamalarla bunu engelledik. 1 Kasım'da bu yönetmelik yürürlüğe giriyor. Bundan sonra bu ilanlardan ilan siteleri sorumlu olacak, şahıslar sorumlu olacak.”

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.