20 dakikada bir gözlerinizi dinlendirin

20 dakikada bir gözlerinizi dinlendirin

BBN Türk TV’de Yusuf Sağcan’ın hazırlayıp sunduğu “Erken Teşhis” programının konuğu Konya Göz Hastanesinden Op. Dr. Lütfi Seyrek oldu

Kırılma kusurları, lazer tedavisi, katarakt ve katarakt cerrahisi gibi konuların konuşulduğu programda açıklama ve uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Seyrek, “Kırılma kusurları yani miyop, hipermetrop gibi göz kusurları gözün arkaya doğru daha geniş olması ve dolayısıla da merceğe düşen ışığın beyinde daha bulanık ya da uzak ve yakın görüşlerde bozukluklara sebep olması demek. Bunun kalıtsal, genetik yönü olabildiği gibi günümüz çağında teknolojinin de ilerlemesi ile beraber teknolojik cihazların fazla kullanılması ekranlara fazla bakılması gibi durumlarda da gözler bozulabiliyor. Bunun için de masa başı iş yapanlara, pandemi döneminde evden çalışanlara 20 dakikada bir ekrandan başa bir yere bakmalarını ve gözlerini dinlendirmelerini öneriyoruz.'' dedi. 

Bu durumların ilerleyen dönemde yakın ve uzak görüşte bozukluklara sebep olabildiğini de ifade eden Seyrek, şunları söyledi: ''Belirtileri ise aslında gözler birbirini dengelediğinden bozukluk pek anlaşılmıyor. Eğer bir elinizle tek gözünüzü kapatırsanız bozukluk olup olmadığını daha iyi anlayabilirsiniz. Tedavi yöntemlerinde ise elbette gelen ve tetiklerini yaptığımız hastalara gözlük ve lens öneriyoruz. Fakat yeniden yüzde yüz görüş kazanmak isteyen ve gözlükten kurtulmak isteyenler için de Excımer Lazer tedavisini uyguluyoruz. Kesinlikle risksiz olan bu yöntem diyabet hastaları, gebeler ve iyileşme problemi yaşayan hastalar ve 18 yaşından küçükler hariç herkese uygulanabiliyor. Hem çok yüz güldürücü hem de uyguladığımız teknik ile tamamen ağrısız ve hızlı sonuç aldığımız bir yöntem. Bir de biz göz hekimlerinin en fazla yaptığı katarakt ameliyatları var. Katarakt göz merceğinin buğulanması ve giderek kalınlaşması aslında. 45 yaşından sonraki hastalarda daha çok uyguladığımız bu mercek yerleştirme uygulamasında da mercek hayatımızın sonuna kadar bizimle kalıyor ve risksiz bir şekilde görüşümüzü yeniden kazanmamızı sağlıyor” ifadelerini kullandı. (Serdar Ermiş)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.