Atan ve tutan  çok iyi olmalı!

Atan ve tutan çok iyi olmalı!

Futbol terimi olan “atan ve tutanın iyi olacak” sözünün sindirim sistemi içinde geçerli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Mustafa Şahin, obezite tedavisinde cerrahi yöntemin son çare olduğunu söyledi

İDEAL KİLO İNDEKSİ 25’TİR

BBN TürkTV’de “Erken Teşhis” programına konuk olan Eski Selçuk Üniversitesi Rektörü, Türkiye’nin önemli genel cerrahi uzmanlarından Prof. Dr. Mustafa Şahin, çağın hastalığı obezite ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Halk dilinde fazla kiloluluk anlamına gelen obezite kavramını anlatan Şahin, “Boy-kilo indeksi ideal olarak 25’tir. 1.75 metre boyunuz varsa 75 kilonun 10 aşağı ve 10 yukarısı sizi ideal kiloda yapar; fakat indeks artmaya devam ettikçe obezite riski kendini göstermeye başlar” dedi.

CERRAHİ İŞLEM RİSKLİDİR

Cerrrahi müdahaleye de değinen Prof. Dr. Şahin, “30 ve sonrası indeksler için tercih ettiğimiz cerrahi işlemlerden ziyade doğal zayıflama yollarını öneriyoruz. Çünkü cerrahi işlem her zaman risk taşır. Dünyada ve Türkiye’de obezite giderek ilerlerken bunun önüne geçebilmek adına hareket etmemiz ve eski yeme alışkanlığımıza geri dönmemiz gerekiyor. Tükettiğimiz gıdalar eskisi gibi posalı olmadığından üst sindirim yolumuz yapması gereken sindirimi yapmıyor” diye konuştu.

Atan ve tutan  çok iyi olmalı!

RAFİNE ÜRÜNDEN KAÇININ

“Futbolda da ‘Atan ve tutanınız iyi olacak’ diye bir deyim vardır aynısını sindirim yolu için ve beslenme alışkanlığımız için söyleyebiliriz” diyen Şahin sözlerine şöyle devam etti; “Kalori değeri yüksek rafine gıdalardan ve fabrikasyon ürünlerden uzak durmalıyız. Kitle indeksiniz ve de kilonuz obeziteye doğru gidiyorsa da muhakkak hekimlere başvurun. Türk hekimleri oldukça başarılılar ve uygulama noktasında başı çekiyorlar” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.