Doğal antibiyotik: Hangi çorba hangi hastalığa iyi gelir?

Doğal antibiyotik: Hangi çorba hangi hastalığa iyi gelir?

Sonbahar aylarına giriş yaparken grip ve nezle gibi hastalıkların görülme oranı sıklaştı. Hastalık dönemlerinde adeta antibiyotik görevi gören şifalı çorbalar, bağışıklığı yükselterek hızlı iyileşmeyi sağlıyor.

Hastalık dönemlerinde adeta antibiyotik görevi gören şifalı çorbalar, bağışıklığı yükselterek hızlı iyileşmeyi sağlıyor. Peki hangi çorba hangi hastalığa iyi geliyor ve faydaları neler? İşte detaylar. YAYLA (YOĞURT) ÇORBASI

Yayla çorbasının içerisinde bulunan yoğurt, fosfor ve kalsiyum açısından oldukça yüksektir. İyi kolesterolü yükselten yayla çorbası kötü kolesterolünde düşmesine yardımcı olur.

Yayla çorbasının içerisindeki konjüge linoleik asit, yağsız vücut kütlesini artırarak yağ kütlesinin azalmasına yardımcı olur. Ayrıca yayla çorbasının içerisindeki yoğurt probiyotik görevi görerek ishale iyi gelir. TARHANA ÇORBASI

İçerisinde yoğurt, domates, sarımsak ve çeşitli baharatlar bulunan tarhana çorbası mineral ve vitamin bakımından zengindir. Besleyici çorbalardan birisi olan tarhana, bağışıklığı güçlendirir ve soğuk algınlığı nezle ve grip gibi hastalıklara yakalanma ihtimalini düşürür.

İçerisindeki yoğurt ve bitkiler sindirimi kolaylaştırır. Düzenli olarak tüketmek ise metabolizma yavaşlığına karşı iyi gelir.

Yüksek seviyedeki tansiyonun dengelemesini sağlar ve kötü kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarına karşı iyi gelir. Tarhana çorbası ayrıca içerisindeki mineraller sayesinde gelişim çağındaki çocukların kemik yapısını güçlendirir.

3625224-d4500de03f3783d1ed77a92189d00a98-640x640.jpgİŞKEMBE ÇORBASI

İşkembe çorbasının içerisinde bol miktarda kolajen vardır ve kolajen sayesinde hasarlı dokular kısa süre içinde iyileşme gösterir. İçerisinde bulunan antioksidanlar vücuttaki serbest radikallerin hareketlerini kısıtlar.

İşkembe çorbasında kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir ve B12 gibi birçok vitamin bulunur. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olan işkembe virüslere ve bakterilere karşı koruyucu özellik sağlar.

Ayrıca güçlü bir protein kaynağı olduğu için kas kütlesini korur ve kas oranının artırılamasında etkilidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.