Ev yapımı doğal pastil boğaz ağrısına iyi geliyor. İbrahim Saraçoğlu önerdi
Kış mevsiminin ayak sesleri giderek yaklaşırken hava sıcaklıklarındaki ani değişiklikler başta üst solunum yolları rahatsızlıkları olmak üzere bir takım sıkıntılar da beraberinde getiriyor. Özellikle boğaz ağrısı... Günlük yaşam kalitemizi düşüren boğaz ağrısının önüne geçmek için doktora gitmenize gerek yok! Evde bir takım basit yöntemlerle Boğaz ağrısını önüne geçebilir ya da hafifletip yaşam konforunuzu arttırabilirsiniz. İbrahim Saraçoğlu'nun da önerdiği doğal pastili yapmak çok kolay.
Yurt'un yayımladığı habere göre; Doğal pastil, doğal malzemelerden oluşan ve genellikle boğaz ağrısı, öksürük gibi semptomları hafifletmek için kullanılan bir tür bitkisel ilaçtır. Pastiller, genellikle bitki özleri, bal, propolis ve diğer doğal bileşenlerin karışımından oluşur. Doğal pastiller, sentetik bileşenler içeren geleneksel pastillerden daha az yan etkiye sahiptir ve genellikle daha güvenlidir. Ancak, herhangi bir ilaç gibi, doğal pastiller de uygun şekilde kullanılmalıdır ve doktor tavsiyesi olmadan uzun süreli kullanımı önerilmez.
Boğaz ağrısı, soğuk algınlığı veya boğaz enfeksiyonları gibi durumlarda sıkça yaşanan bir sorundur. Ancak, bu doğal pastil tarifi sayesinde bu rahatsızlığı hafifletebilirsiniz.
Bu pastil tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basittir.
İbrahim Saraçoğlu tarafından önerilen doğal pastil tarifiyle ilgili bilgiler...
Malzemeler:
- 1 bardak su
- 1 bardak doğal bal
- 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
- 2 yemek kaşığı toz zencefil
- 10 adet karanfil
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı karabiber
İbrahim Saraçoğlu Ev Yapımı Şekersiz Doğal Pastil Tarifi:
1. Bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.
2. Kaynama esnasında köpükleşme olacak bu olana kadar karıştırmaya devam edin.
3. Karanfilleri çıkarın ve tepsi üzerine yağlı kağıt koyun.
4. Hızlı bir şekilde yuvarlak olarak tepsiye koyun ve 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Hazırladığınız pastilleri kavanoza koyarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Ağzınıza atarak eritebilirsiniz.
Çocuklarınız için tüketirken tadı biraz acı gelebilir. Bunun için malzemelerden karabiberi çıkarabilirsiniz. Aynı şekilde bal oranını biraz da arttırabilirsiniz.
Son olarak, karışıma doğal sıkılmış portakal suyu ekleyerek turuncu yapabilir veya nar suyu ile de kırmızı renk elde edebilirsiniz. Damak zevkinize göre malzeme ekleyebilirsiniz.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.