Favipiravir ilacı nedir? Favipiravir içeren ilaçlar nelerdir?

Favipiravir ilacı nedir? Favipiravir içeren ilaçlar nelerdir?

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, yapılan klinik deneylerde Favipiravir'in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini söyledi

Tüm dünyayı etkisi altına alan corona virüs sebebi ile tedavi çalışmaları devam ederken son dakika bilgilerine de her gün bir yenisi ekleniyor. Ankara Çin Büyükelçiliği’nden gelen açıklamaya göre; Favipiravir isimli ilacın Covid-19’un iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği kanıtlandı. 2014 yılından beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin yaptığı toplantıda anlatırken vatandaşlar internet üzerinden “Favipiravir nedir, ne işe yarar?” “Favipiravir içeren ilaçlar nelerdir?” gibi soruların yanıtlarını arıyor. Buna göre; corona virüsü tedavisinde favipiravir ilacı etkili mi? İşte yanıtı!

Corona virüs salgını ile mücadele devam ederken hastalığın tedavisi ile ilgili çalışmalar da yapılmaya devam ediyor. Ankara Çin Büyükelçiliği'nden gelen açıklamaya göre; Favipiravir isimli ilacın corona virüsünün iyileşme süresini 11 günden 4 güne düşürdüğünü kanıtladı. 2014 yılından beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi Başkanı yaptığı toplantıda açıklarken Favipiravir isimli ilaç araştırılıyor. Buna göre; Favipiravir nedir, ne işe yarar? Corona virüs tedavisinde etkili mi?

SALGININ BAŞLANGIÇ NOKTASINDAN İYİ HABER

Almanya'da bir şirketin başarılı aşı çalışmaları yaptığı, İsrail'de bir araştırma merkezinin aşı çalışmalarında mesafe katettiği ve ABD'de yapılan çalışmalarda bulunan aşının insanlar üzerinde denenme aşamasına geçildiği günlerde bir haber de koronavirüs salgınının başlangıç noktası olan Çin'den geldi.

KLİNİK ARAŞTIRMALARDA FAYDA SAĞLANDI

Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde bulunan Biyoteknoloji Ulusal Merkezi Direktörü Zhang Xinmin tarafından yapılan açıklamada, Favipiravir isimli ilacın klinik araştırmalarda fayda sağladığının tespit edildiği belirtildi.

TEŞHİS VE TEDAVİ SÜREÇLERİNDE KULLANILACAK

2014 yılında Japonya tarafından bulunan ve klinik kullanım için onay alan ilacın yapılan denemelerde herhangi bir ters etki göstermediğini söyleyen Zhang, ilacın kullanımının koronavirüs hastalarının teşhis ve tedavi süreçlerinde kullanılmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.