Fizyoterapist ve diyetisyen bir merkezde

Fizyoterapist ve diyetisyen bir merkezde

Fizyoterapist ve diyetisyen bir merkezde

Vitae Sağlıklı Yaşam Merkezinin yöneticileri Diyetisyen Ayşe Gül Karakurt ve Fizyoterapist Güliz Ertekin merkezleri hakkında bilgilendirdiler. Merkezdeki çalışmalarından bahseden Ayşe Gül Karakurt; “Kendimizi idealist iki kadın girişimci olarak tanımlayabiliriz. Her geçen gün güncellenen sağlık dünyasında kalıplara takılıp kalmak yerine gelişmeleri takip eden dinamik bir ekip olduk. Çalıştığımız alanlarda üzülerek gördüğümüz yanlışlara, dur diyebilmek için emek harcıyoruz. Ben eğitimimi Haliç Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde tamamladım. Karşıma çıkan her fırsatı değerlendirerek kendimi geliştirdim. Çalışma arkadaşım ve ortağım Güliz Ertekin ise Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümünden mezun oldu. Uzmanlığını Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde aldı. Güncel araştırmaları inceleyerek ikimizde kendimizi geliştiriyoruz” dedi.

DANIŞANLARIMIZ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Merkezlerinin farkını anlatan Karakurt; “Merkezimizi farklı kılan en önemli özelliklerden birisi, diyetisyen ve fizyoterapistin birlikte çalışıyor olmasıdır. Keskin görev çizgilerimiz yok. Bu ortaklık danışanlarımız için çok büyük bir fırsat. Tedavi ve terapi sürecini ortak bir çizgide yürütüyoruz. İkimiz de günlük yaşantımızda mükemmeli arayan kişiliklere sahibiz. Aramızdaki sinerji ve yeniliğe karşı ilgimiz sayesinde birlikteliğimiz kaçınılmazdı. Fakat hayallerimizi kısa bir sürede değil aksine uzun bir değerlendirmeden sonra gerçekleştirdik” diye konuştu.

Fizyoterapist ve diyetisyen bir merkezde

İNSAN SAĞLIĞINA BÜTÜNCÜL YAKLAŞIYORUZ

Merkezdeki hizmetlerden bahseden Güliz Ertekin; “Sağlıklı yaşam için sunduğumuz hizmetleri beslenme, pilates, manuel terapi ve alternatif terapi olarak dört gruba ayırabiliriz. İnsan sağlığına bütüncül olarak yaklaşıyoruz. Öncelikli hedefimiz bize rahatsızlığını aktaran kişinin şikayetlerini çözmenin yanında bu şikayetlerin kaynağını bulup kesin çözüme ulaşmak. Bunun için gerektiğinde doktor, eczacı gibi diğer sağlık uzmanlarından da destek alıyoruz. Pilates hizmetimiz mat pilates, reformer pilates, klinik pilates ve hamile pilatesinden oluşuyor. Manuel terapi hizmetimiz klinik bantlama, manipülasyon ve mobilizasyon, lenf ödem masajı ve genel olarak omurga eğriliği, bel ve boyun fıtığı gibi rahatsızlıklara yönelik uygulamalar içermektedir. Alternatif terapi yöntemlerimiz, çeşitli şikayetlere ve ağrıya yönelik uygulanan kupa masajı, doku masajı, fasyal gevşetme gibi birtakım teknikleri içerir” ifadelerini kullandı.

Fizyoterapist ve diyetisyen bir merkezde

EGZERSİZ VE BESLENME AYRILMAZ BİR BÜTÜN

Uygulamaların bir bütün olduğunu söyleyen Ertekin; “Kurulum aşamasında en iyi olma arzusu bize yol gösteren duygu oldu. Sağlıklı bir yaşam için egzersiz ve beslenmenin ayrılmaz bir bütün olduğu gerçeğiyle hareket eden bir kimsenin ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri sunabilecek bir kompleks hazırladık. Bu hazırlık aşamasında ince eleyip sık dokuyarak kullandığımız cihazlardan aydınlatmaya, ulaşılabilir olmaktan tasarıma kadar bir çok detay üzerinde çalışmalar yaptık. Sağlıklı yaşam üzerine çalışan bir ekip değil, en iyi ekip olmak üzere hizmet sunuyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.