Güçlü bağışıklık için sağlıklı beslenin
Sağlıklı beslenme ve bağışıklığın konuşulduğu programda değerli bilgiler veren Özata; “Diyetisyenlik uzun zamandır var olan fakat insanlar tarafından yeni yeni öğrenilen ve sadece zayıflamak ya da kilo almak için değil, sağlıklı kalabilmek için başvurulan bir alandır. Beslenme ve düzenli bir yemek programı ile birlikte insanlar aslında şu ana kıyasla çok daha sağlıklı kalabilirler. Bunun için öğünlerde az yiyip, sıklıkla tekrarlamak önemli bir rol oynuyor. Türk mutfağı dünyanın en büyük mutfaklarından birsi ama hangi besini ne kadar tüketmenin farkında olmak günlük yaşamamızı ve de sağlığımızı oldukça etkiliyor. Dolayısı ile iyi bir bağışıklık için çok zayıf olmak ya da çok kilolu olmak değil sağlıklı beslenmek ve de hareket etmek gerekiyor. Böyle bir dönemde insanlar sağlığını önemsemeyi ve bağışıklığını güçlendirmeleri gerektiğini daha fazla kabul ettiler. Bu dönemde posalı ve lifli beslenip özellikle B12 ve C vitamini barındıran gıdalar ile mor ve kırmızı meyve-sebzeleri tüketmek bağışıklığımızı kuvvetlendirmede bize destek sağlıyor. Sıvı tüketimi de buna büyük destek çıkıyor” ifadelerini kullandı. (Gökhan Köroğlu)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.