İnsanlarda sonbahar korkusu!

İnsanlarda sonbahar korkusu!

“Ağustos ayında böyleyse, grip mevsiminde hastalık pik yapar” diyen vatandaşlar koranavirüs riskinin her geçen gün artması ve çemberin giderek daralmasının sıkıntısını yaşıyor

DALGA DALGA YAYILIYOR

Koronavirüs salgını dalga dalga yayılıp çemberin hızla daralmasına yol açarken, bakanlık tarafından açıklanan resmi rakamlar ve Hayat Eve Sığar uygulamasındaki risk haritaları “ikinci dalga”nın geldiği yorumlarına yol açıyor. Eylül ve ekim ayındaki mevsimsel grip sezonunun girmesiyle birlikte tablonun daha da vahimleşeceği endişesi hakim.

KONYA KIRMIZI HATTA

Koronavirüsün en yaygın olduğu iller arasında yer alan ve risk haritası tamamen kırmızıya bürünen Konya’daki tablo ise yarınlar için korkutuyor. Artık mahallelerde, semtlerde değil apartmanlarda hatta her evde bir koronavirüs hastasının bulunduğunun altını çizen vatandaşlar, “Çember çok daraldı. Ağustos ayında bu tablo yaşanıyorsa, sonbaharı düşünemiyoruz bile!” diyorlar.

KURALLARA UYMALIYIZ

Sonbaharda kapalı alan kullanımının artmasıyla birlikte virüsün yayılmak için daha uygun koşullara kavuşacağının altını çizen uzmanlar, vatandaşların mutlaka kendisini koruması gerektiğine dikkat çekiyor. Maske-mesafe-hijyen kuralından taviz verilmesinin altı çizilirken, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme vurgusu yapılıyor. Bununla birlikte sigara ve içki kullanımının mutlaka bırakılması isteniyor.

GRİP AŞISI OLMALI MIYIZ?

Havaların yavaş yavaş soğuma eğilimine girmesiyle birlikte endişesi iyice artan vatandaşlar, takviye ilaç ve bitkisel ürünlere ilgi göstermeye başlarken, “grip aşısı vurulmalı mıyız?” sorusuna da yanıt aranıyor. Uzmanlar, bu yıl sağlıklı ve genç insanların da Covid-19 açısından kafa karışıklığı yaşanmaması ve gribal enfeksiyonlardan korunmaları amacıyla aşı olmasını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.