Karantina hastanemiz hazır!

Karantina hastanemiz hazır!

Dünyayı etkisi altına alan ve 250 bine yakın kişinin enfekte olduğu, 10 bin civarında da ölümün gerçekleştiği koronavirüs nedeniyle “izole hayat” yaşanırken, virüs tehdidine karşı Eğitim Araştırma Hastanesi Yazır Yerleşkesi karantina hastanesine çevrildi

İZOLE HAYAT!
Çin’in Wuhan kentinde aralık ayında başlayan ve hızla dünyaya yayılan Dünya Sağlık Örgütü tarafından da merkez üssünün Avrupa’ya kaydığı bilgileri paylaşılan koronavirüs sosyal hayatı bitirdi. Ülkemizde de ilk kez 10 Mart’ta kayıtlara geçen virüs vakası sonrasında toplumda artan tedirginlik ve devlet yöneticilerinin tedbir alınması yönündeki eylem ve tavsiyeleri neticesinde Türkiye eve kapandı.
RADİKAL TEDBİRLER
Önce okullar tatil edildi ve kamusal alanlardaki tedbirler devreye sokuldu, ardından da sportif müsabakalar, toplantılar ve etkinliklerin iptalleri peşpeşe geldi. Özel işyerleri de çalışanlarının ve müşterilerinin sağlığı için birer birer kepenk indirirken, insanlar “#EvdeKal” çağrısına uyup kendilerini izole etmeye başladı. Camilerin cemaatle namaza kapatılması da en radikal tedbirlerden birisi oldu.
KARANTİNA HASTANESİ
Sokaklar boşalırken, marketlere hücum edip stok yapan vatandaşlar evlerinde güvenli bir şekilde virüs tehdidinin bertaraf olmasını bekliyor. Uzmanlar, özellikle risk grubundaki vatandaşların kesinlikle dışarı çıkmaması gerektiğinin altını çiziyor. Konya’da da sağlık alanında ciddi önlemler alınmaya devam ediyor. Konya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin koronavirüste yetkili hastane olmasının ardından Yazır Yerleşkesi Ek Hizmet binası da karantina hastanesi yapıldı.

Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.