''Karantinadaki Umrecilerin periyodik kontrolleri yapılıyor''

''Karantinadaki Umrecilerin periyodik kontrolleri yapılıyor''

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Coranavirüs ( COVID-19 ) toplantısına katılan AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, ''Alınan bu tedbirler ile olası muhtemel vakalara karşı en hazırlıklı ülkeyiz'' dedi. Ağralı, karantinadaki Umrecilerin de periyotik kontrollerinin yapıldığığını vurguladı. 

SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE TOPLANTI

Konya İl Sağlık Müdürlüğü’nde Coranavirüs ( COVID-19 ) toplantısı gerçekleştirildi.  Dünyada yayılmaya hızla devam eden ve ülkemizi de etkisine alan COVID-19 konusunda şehrimizde alınan tedbirlerin konuşulduğu ve bundan sonrası için alınması gereken önlemlerin planlandığı toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Dr. Abdullah Ağralı, Halk Sağlığı Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, hizmet başkan ve yardımcıları ile merkez hastanelerin başhekimleri katıldı.

EN HAZIRLIKLI ÜLKEYİZ

Çin’de ilk vakanın ortaya çıkması ile kısa bir sürede tüm dünyada küresel bir salgın haline alan corona virüsü ile ulusal düzeyde ciddi bir mücadele içerisinde olduğumuzu vurgulayan Milletvekili Ağralı, “Sn. Cumhurbaşkanımız’ın talimatları ile salgının ilk görüldüğü andan itibaren başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere hükümetimiz, tüm kurum ve kuruluşları ile tam bir uyum içerisinde zamanında alınan tedbirler ve bu tedbirlerin kararlılıkla uygulanması sayesinde tüm dünyada Pandemi halini alan bu salgına karşı süreci bu güne kadar çok başarılı bir şekilde yönetti. Alınan bu tedbirler ile olası muhtemel vakalara karşı en hazırlıklı ülkeyiz. Bundan sonraki süreçte de vatandaşlarımız arasında paniğe yol açmadan doğru tedbirlerle hastalığın üstesinden geleceğimize inanıyoruz” dedi.

PERİYODİK KONTROLLERİ YAPILIYOR

Toplantı da özellikle Umre vazifesinden dönerek Konya’da bulunan yurtlarda karantina altına alınan vatandaşlarla ilgili yapılan planlamaların da değerlendirildiğini de belirten Ağralı, ''Dün geceden itibaren  12 uçak ile 2210 vatandaşımız belirlenen yurtlara yerleştirildi. Genel sağlık taramaları tamamlanıp gözetim altında tutulmaktadırlar. Periyodik kontrolleri uzman sağlık ekiplerimiz tarafından düzenli takip edilmektedir.'' ifadelereni kullandı. 

ÇAĞRILARI DİKKATE ALIN

Sağlık çalışanlarının tavsiyelerine uymasını da istelen ağralı, ''Tüm vatandaşlarımızdan istirhamımız corona ile yapılan mücadelede sağlık çalışanlarının tavsiyelerine uymaları ve görevli arkadaşlarımızın  çağrılarını dikkate almaları.  Hep beraber bir vatandaş olarak  azami gayreti sarfetmeliyiz.'' dedi. BBN Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.