Kuzu Kulağının faydaları neler?
Kuzukulağı türlerinin tadı ekşi olan yapraklan A, B ve C vitaminleriyle potasyum yönünden zengindir. Körpe yapraklan çiğ olarak salatalarda ya da ıspanak gibi pişirilip sebze olarak yenir.
Faydaları: Yaprağının Faydaları, Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürücüdür. C vitamini yönünden zengin olduğu için iskorbit hastalığının iyileştirilmesinde yararlıdır. Bedeni güçlendirici toniktir. Hafif müshil etkisi vardır.
Kullanım Şekli: Taze yaprakları salata veya yemeklerin yanında çiğ olarak yenilir.
Kökünün Faydaları: Antrakinon türevleri içerdiğinden müshil etkisi vardır. Safra söktürücüdür.
Kullanım Şekli: 1 litre sıcak suya 30-50 gr. kadar temizlenip parçalanmış bitki kökü konulup 15-20 dakika kadar ağır ağır kaynatılır. Elde edilen çay, günde iki-üç kez birer bardak içilir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.