Obezite cerrahisi ve beslenme konuşuldu

Obezite cerrahisi ve beslenme konuşuldu

BBN Türk TV’de Yusuf Sağcan’ın hazırlayıp sunduğu “Erken Teşhis” programının konukları Akademi Hastanesinden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Göksen Sürücü ve Beslenme ve Diyet Uzmanı Asiye Nur Kuşçu oldu

Obezite Cerrahisinin ve cerrahi sonrası beslenmenin konuşulduğu programda Sürücü; “Obezite çağın en büyü problemlerinden birisi ve giderek hem kitlesel hem de risk olarak artmaya devam ediyor. Vücut kitle indeksi dediğimiz değer ile ölçülen değerler de eğer indeksiniz 25’in üzerinde ise obez sayılıyorsunuz. Sadece kilolu olmak bir görüntü problemi olmaktan çıkıp beraberinde fıtık, eklem kireçlenmeleri, kemiklerin fazla kiloyu taşıyamaması, diyabet, tansiyon gibi riskli hastalıkları da beraberinde getiriyor. Bu sebeple indeksi 35 ve 40 arasında olan hastaların daha önce zayıflama çabaları boşa çıktıysa cerrahi seçeneği böylece ortaya çıkmış oluyor. En çok yapılan tedavide tüp mide ameliyatı. Bu ameliyat laparoskopik yani kapalı olarak yapılıyor ve midenin 3’te 2’si alınıyor.” ifadelerini kullandı. Diyetisyen Asiye Nur Kuşçu ise ameliyat sonrası beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi. Kuşcu, “Özellikle ameliyat sonrası midenin 3’te 2’si alındığından sıvı, püre, katı olarak 5 aşamaya ayırdığımız bir diyet sürecinden ve bu sürece bağlı nelerin tüketilip nelerin tüketilmeyeceğini hem mantıken hem de hayat standardı olarak hastalarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi. (Onur Çelik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.