Olacağı buydu!

Olacağı buydu!

Tedbirler rafa kalkınca virüs Konya’yı kuşattı…

Koranavirüs, Konya’da dalga dalga yayılıyor… Türkiye’de 4 bin 800’den fazla kişinin ölümüne yol açan virüs son günlerde Konya’yı adeta kuşatma altına aldı. Şehirde ikinci kez “alarm” durumuna geçildi

TÜM ŞEHİRDE ALARM VERİLDİ
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de 177 binden fazla vatandaşımıza bulaşıp, 4 bin 800’den fazla can kaybına yol açan yeni tip koranavirüs (Kovid-19) son günlerde Konya’yı adeta kuşattı. Vaka sayısında hızlı artışların yaşanması ve karantinaların artması üzerine harekete geçen yetkililer şehirde ikinci kez “alarm” durumu verdi.

YAZIR VE BEYHEKİM DOLDU
Başta Ereğli, Akşehir,  Seydişehir, Beyşehir ve Kulu olmak üzere tüm ilçelerden Kovid-19 şüphe ve tetkikiyle Konya merkeze hasta nakledildiği açıklanırken, şehirdeki pandemi hastaneleri de birer bire dolmaya başladı. İlk olarak Konya’nın ana pandemi merkezi olan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yazır Ek Binası ful kapasiteye ulaşırken, Beyhekim Devlet Hastanesi de doldu. 

TÜM İLÇELERDE YENİ VAKA 
Yoğun bakım ve yataklı tedavi ünitelerinin dolması nedeniyle şehirde baş gösteren sıkıntı; tüm hastanelerin tekrar pandemi hastanesi olması için hazır hale getirilmesiyle çözülmeye çalışılırken, 112 ambulansları vasıtasıyla ilçelerden gelen hastalar da ilk tetkik ve tedavilerinin ardından yeniden bağlı bulundukları ilçelerdeki hastanelere ya da ev karantinalarına yönlendiriliyor.

RAKAMLAR ENDİŞE VERİYOR
Filyasyon ekipleri Kovid-19 tanısı konan hastaların temas ettiği kişilerin tespiti için sahadaki çalışmalarına hız verirken, vaka ve bulaş tespitleri ivedilikle yapılıyor. İlk dalga ile birlikte yüksek vaka sayılarına ulaşılan Konya’da yoğun çalışmaların ardından günlük vaka sayısı 10’un altına düşürülmüştü. Ancak bu yeni dalga  ve vatandaşlardaki tedbir oranının düşmesi gelecek adına endişe veriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.