Diş teli takmak istemeyenler dikkat! Şeffaf plak tedavisi nedir?

Diş teli takmak istemeyenler dikkat! Şeffaf plak tedavisi nedir?

Şeffaf plaklar tel takmak istemeyen fakat diş görünümünden memnun olmayan kişiler için en ideal en estetik tedavi seçeneklerindendir

Şeffaf Plak Tedavisi Son dönemde teknolojinin gelişimiyle beraber daha sık gündeme gelmeye başlamış ve klasik yöntemlere göre birçok avantajı bulunan çok daha estetik bir ortodontik tedavi yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Hastadan alınan ölçüler dijital ortama taşınır ve dişler aşama aşama ideal konumlarına dijital ortamda taşınırlar.

Her aşama için ağız içinde nerdeyse görünmeyen takıp çıkarılabilen plaklar üretilir. Plaklar ortodontist kontrolünde haftalık veya iki haftalık aralıklar değiştirilerek başlangıçtan bitime kadar kullanılır ve bu sayede dişler ideal pozisyonlarına taşınmış olurlar.

Bu tedaviler plakların şeffaf olması dolayısıyla estetik olarak herhangi bir sorun teşkil etmediği için son dönemlerin sıkça kullanılan tedavileri arasında yerini almıştır. Bu uygulama klasik tedavi yöntemlerine göre oldukça farklıdır ve pek çok avantajı vardır.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanabilir?

Şeffaf plak tedavisi genel anlamda pek çok kişiye uygulanabilmektedir. Ancak bu tedavi şekli ile dişsel problemlerin çözümü mümkündür daha ağır iskeletsel problemi olan kişilerde klasik yöntemler kullanılmalıdır.

Hastalarımız için sahip oldukları problemleri iskeletsel veya dişsel olarak sınıflandırmak çok mümkün olmadığı için problemin kaynağını ve bu tedavi tipinin size uygun olup olmadığını ortodonti muayenesi ile ortodontistinizden öğrenebilirsiniz. Şeffaf plak tedavisi için klasik ortodontik yöntemlerde olduğu gibi yaş sınırı yoktur.

Şeffaf Plak Tedavisi Kimlere Uygulanamaz?

Şeffaf plak tedavisi bazı durumlarda uygulanmamaktadır. Şeffaf plak yeteri kadar takılmadığında tedavi olumlu sonuçlanmayacaktır. Bu plak yaklaşık olarak 22 saat takılmak zorundadır. Bu tedavi yaklaşık olarak yüzde doksanlık bir dilimde kişilere uygulanmaktadır. Bazı kişilerde uygulanıp uygulanmayacağı ağız ve diş muayenesi sonucunda netlik kazanmaktadır.

Ağız ve diş yapısı küçük olan kişilerde şeffaf plak uygulaması tercih edilmemektedir. Bu tamamen şeffaf plak sistemi ile alakalı bir durumdur. Bir diğer önemli etken ise iskelet yapısı sorunu olanlarda uygulanamayacağıdır.

Şeffaf Plak Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?

İlk olarak tedavi başlangıcında ölçü alınarak tedavi süreci başlatılmaktadır. Ölçü alma işlemi alt ve üst çeneden yapılmaktadır. Dişler ağız içi ve ağız dışından fotoğraflanmaktadır. Ağız içi röntgen çekimi de yapılmalıdır. Bu işlemler gerektiğinde plak takılmadan önce ve sonra kullanılmaktadır. Ölçü alımı yapıldıktan sonra plak hazırlığı için ölçüler firmalara iletilmektedir. Bu plak sistemi firma tarafından yaklaşık olarak bir hafta süre ile hazırlanarak tedavi için teslim yapılmaktadır. Daha sonrasında plak takımı için diş hekiminiz sizi çağırarak olarak takımını size sağlamaktadır. İlk plak takma işleminizi doktorunuz kendi yapacaktır.

Daha sonra plak takma ve çıkarma işlemini siz kendiniz gerçekleştirebileceksiniz. Plak ilk takıldığında pek çok diş teli tedavisinde olduğu gibi biraz sıkışma hissi yapabilmektedir. Ağrı yapabileceği gibi bu durum kısa süreli olarak yaşanacaktır. Bu süreç konusunda doktorunuz ile detaylı bir şekilde konuşarak şeffaf diş tedavisi için karar verebilirsiniz. Şeffaf diş tedavisi tüm detaylar gerektiği şekilde uygulandığında son derece olumsu sonuçlar vermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.