SOBE ve Koyuncu otizmli çocuklara umut olacak
Türkiye’nin en büyük otizm eğitim merkezlerinden Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı(SOBE) ve Koyuncu Akaryakıt, Shell Türkiye’nin destekleriyle otizmli çocukların eğitimi için işbirliğinin ilk adımını attılar. SOBE Vakfı’na gelir getirmesi amacıyla üretilen ürünler Koyuncu Akaryakıt Shell istasyonlarında satışa sunuldu. Konuyla ilgili düzenlenen törene Shell Saha Satış Müdürü Kaan Tanyeri, SOBE Vakfı Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu Birer ve Koyuncu Akaryakıt Genel Müdürü M. Osman Erkal katıldı.
M. OSMAN ERKAL: TEMENNİMİZ TÜM TÜRKİYE’YE YAYILACAK BİR PROJE OLMASI
Örnek istasyon olarak seçtikleri Shell Anadolu Sanayi istasyonunda ürünlerin satışına başladıklarını belirten Koyuncu Akaryakıt Genel Müdürü M. Osman Erkal proje ile ilgili şunları söyledi: “Koyuncu Grup olarak SOBE Vakfı’nın kuruluşundan bu yana her zaman desteğimizi sürdürme gayreti içerisindeyiz. Otizm, görülme oranı hızla artan bir davranış bozukluğudur. Ve en etkili tedavi yöntemi ise birebir eğitim olan otizmin görülme oranı hızla artıyor. Otizmin eğitim maliyeti yüksek ve SOBE Vakfı çeşitli burslarla bu maliyeti karşılamaya çalışıyor. Shell Turcas A.Ş. yönetiminin de desteği ile gelirinin tamamı SOBE’ye aktarılacak ürünlerin satışına başladık. Termos, ajanda, anahtarlık, saat, çanta gibi ürünleri iyi kalitede ve en uygun fiyatlara müşterilerimize sunuluyor. Satın alacağınız her bir ürün otizmli çocuklarımıza umut olacak. Bu projemizi ilerleyen dönemlerde diğer akaryakıt istasyonlarımızda da uygulayacağız. Temennimiz kısa sürede Konya içerisinde başka satış noktalarının da oluşması. Hatta projeyi ülke genelinde yaymak için girişimlerimiz de bulunuyor. Başta Konya halkı olmak üzere tüm vatandaşlarımıza çağrımız Anadolu Sanayi istasyonumuzda bulunan SOBE satış noktasından alışveriş yapmalarıdır.”
FATMA GÜLLÜOĞLU BİRER: OTİZM ARTIK ÇOK YAKINIMIZDA, ŞİMDİ DESTEK VE BİLİNÇLENME ZAMANI
Otizmin hızla yaygınlaştığına ve günümüzde her 59 çocuktan birinde rastlandığına vurgu yapan SOBE Vakfı Genel Koordinatörü Fatma Güllüoğlu Birer şöyle konuştu; “2014 yılında Selçuklu Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Merkezi sadece Türkiye’de değil dünyada bu alanda örnek gösterilen kurumlardan biri haline geldi. Otizmi erken yaşta fark edebilmek ve eğitimlere bir an evvel başlamak tedavi için hayati önem taşıyor. Ne var ki otizm eğitimi birebir gerçekleştirilir ve bu nedenle maliyeti yüksektir. SOBE Vakfı olarak gelir düzeyine göre çocuklarımıza çeşitli burslar temin ederek bu maliyetleri üstlenmeye çalışıyoruz. Gelir kaynaklarımız ise yapılan bağışlardır. Otizm artık pek çok insanın ailesinde ve yakın çevresinde rastlanabilen bir davranış bozukluğu ve farklılıktır. Koyuncu Akaryakıt ile başlattığımız bu proje vatandaşlarımızın otizme sahip çıkması adına önemli bir adımdır. Bu proje ile sadece gelir etmek değil aynı zamanda otizm hakkında herkesi bilinçlendirmek de temel amacımızdır. Kısa süre içerisinde ürünlerimizin daha çok satış noktasında olmasını istiyoruz. Hem ürünlerimiz hem de otizm konusunda her zaman bize ulaşabilir ve www.sobe.org.tr üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.