“Stres pek çok kaynağı vardır”

 “Stres pek çok kaynağı vardır”

 “Stres pek çok kaynağı vardır”

Klinik Psikolog Feriha Kaşifoğlu 6 Kasım Stres Farkındalık Günü’ne ilişkin açıklamasında “Stres; bireyin içinde bulunduğu çevrede meydana gelen değişimlere veya zorlayıcı çeşitli faktörlere karşı gösterdiği tepkidir” dedi. Kaşifoğlu, belirli bir oranda ve kontrol edilebilir stresin, kişinin verimliliğini, odaklanma ve öğrenme faaliyetini arttırma ve başarıyı tetikleme gibi yararlı etkiler sağlayabildiğini ifade etti. Klinik Psikolog Feriha Kaşifoğlu ancak sık ya da uzun süreli yaşanan stres veya stresle baş edememe durumunun kişinin hayatını olumsuz etkilediğini ve verimliliğini düşürdüğünü vurguladı.

Stresin pek çok kaynağı olabileceğini söyleyen Feriha Kaşifoğlu, olumsuz yaşam olayları, geçirilen bir trafik kazası gibi büyük stres kaynaklarının yanında uyum gerektiren herhangi bir durum, aşık olmak ya da belirli bir amaç için çok çalışmak zorunda kalmanın da strese neden olduğunu kaydetti.

Kaşifoğlu, “stresin çevresel etkenlere uyum sağlamak zorunda olmak, gündelik olaylar, trafikte kaybedilen zaman, yol ve hava şartlarına uyum sağlamak, toplumsal stres etkenleriyle baş etmek, iş yerindeki sorunlar ve değişimler, ödenmesi gereken borçların yanı sıra hastalıklar, yaşlanma, kötü beslenme alışkanlıkları, yeterince dinlendirici olmayan uyku gibi fizyolojik etkenlerden de kaynaklanabilir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.