Beyaz cennet Pamukkale’ye bahar geldi

Beyaz cennet Pamukkale’ye bahar geldi
Pamukkale, Balkan ülkeleri ve Rusya'daki soğuktan kaçanların akınına uğradı

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan, termal suları ve tarihi zenginliğiyle dikkat çeken beyaz cennet Pamukkale, Balkan ülkeleri ve Rusya'daki soğuk havadan kaçanların akınına uğradı. Antik Kloepatra Havuzunun 36 derece sıcaklıktaki termal suyu, yerli ve yabancı turistlerle dolup taştı.
Eşsiz güzelliğiyle kendisine hayran bırakan, ‘Beyaz Cennet’ olarak da bilinen UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale’ye havaların ısınmasıyla beraber bahar geldi. Sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler travertenlere kendilerini atarak doyasıya vakit geçiriyor. Termal suları ve tarihi zenginliğiyle dikkat çeken Pamukkale, en çok Balkan ülkeleri ve Rusya'daki soğuk havadan kaçanların akınına uğradı. Bahar tatili için Pamukkale'yi tercih eden yerli ve yabancı turistler, güzelliği ile görenleri cezbeden bembeyaz travertenlerin üzerinde ve Hierapolis Antik Kentinin eşsiz doğasında gezintinin tadını çıkardı.

Şifayı Kloepatra havuzunda aradılar
Yerli ve yabancı turistler, Pamukkale’nin hemen yanı başındaki Antik Kleopatra Havuzuna da yoğun ilgi gösterdi. Romatizma, eklem ağrıları ve çeşitli cilt rahatsızlıklarına iyi geldiğine inanılan antik havuzun, 4 mevsim 36 derece olan termal suyu her yaştan misafirleriyle dolup taştı. 3 ayrı kaynaktan beslenen, kalsiyum, magnezyum, bikarbonat ve florür bakımından oldukça zengin olan antik havuz, Nisan ayında yüzmenin keyfini çıkaran turistlerin gözdesi oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.