BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

Brazzaville, Kongo Cumhuriyeti’nin başkenti ve en büyük şehridir. Etkileyici doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Brazzaville kentinde gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur

Brazzaville, Afrika kıtasında bulunan Kongo Cumhuriyeti'nin hem başkenti hem de en büyük şehri konumunda olan on iki idari bölgesinden biridir. Şehir Kongo nehri kıyısında kuruludur. Ülke nüfusunun büyük çoğunluğu başkent Brazzaville'de yaşamaktadır. Brazzaville şehri ülke içerisinde ayrı bir belediye ile yönetilmektedir. Brazzaville şehri, ülkenin en güney bölgesinde yer almakta olup, Malebo Havuzu'nun batı bölümünde, Kongo nehri kuzey kıyısında kuruludur. Kongo Demokratik Cumhuriyeti başkenti olan ve Kongo nehrinin güney kıyısında kurulan Kinşasa ile aralarında sadece Kongo nehri bulunmaktadır. Kongo nehrinin her iki yakasında kurulu olan şehirler, bu özelliklerinden dolayı dünyanın birbirine en yakın başkentleri konumundadırlar. Başkent belediye bölgesi olarak kuzeyinde Pool güneyinde ise Demokratik Kongo Cumhuriyeti yer almaktadır.


BRAZZAVİLLE’NİN GEZİLECEK YERLERİ
Nabemba Kulesi
1983-1986 yılları arasında inşa edilen kule, ülkenin en yüksek binasıdır. Aynı zamanda şehrin önemli simgelerinden biridir. Ülkenin en yüksek dağı olan Nabemba’nın ismini almıştır. Kulenin içinde birçok devlet kurumu ve uluslararası şirket ofisi bulunmaktadır. 106 metre yüksekliğindeki bu kulede 30 kat bulunmaktadır.
Plateau Ville Pazarı
Şehrin alışveriş yapılacak en renkli ve en popüler yeridir. Burada oyuncak, maske, kıyafet, deri ürünler, takı seramik, heykel ürünleri ve çiçek satın alabileceğiniz bir yerdir. 
Aziz Anne Bazilikası
1949 yıllında Fransız bir mimar tarafında inşa edilmiştir. İlginç mimarisiyle her yıl çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Dış mimarisi kadar iç mimarisi de oldukça dikkat çekmektedir. Ülkede en çok ziyaret edilen yapıların başında gelmektedir. 
Sacre Coeur Katedrali
1892 yıllında Aziz Augouard’ın emri ile inşa edilmiştir. 1894 yılında ise kutsanmıştır. Bu yapı, şehrin en muazzam ve renkli yapısıdır. Dini öneme sahip bu yapıyı mutlaka ziyaret edin. Oldukça otantik bir yapıya sahiptir. Bu yapı, kiremit, taş ve tahta kullanılarak inşa edilmiştir. Fransız mimarisi ile inşa edilen bu yapı yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. 
Livingstone Şelaleleri
Görkemli ve etkileyici görüntüsüyle fotoğraf meraklıları için harika kareler yakalayacağı bir yerdir. Yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilen bu şelaleler, oldukça hoş bir yerde bulunur.
Kongo Nehri Rapidleri
Kongo Nehri Rapidleri, heyecanlı ve adrenalin dakikaların yaşayacağı bir alandır. Rapid; Nehir yatağı içindeki kaya gibi doğal engellerin suyun akışını hızlandırdığı noktalara verilen isimdir. Kongo Nehri Rapidleri bölgesinde rafting ve diğer su sporları için harika bir yerdir.
Marien Ngouabi Müzesi
Marien Ngouabi Müzesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Marien Ngouabi; 1969-1977 yılları arasında cumhurbaşkanlığını yapmış bir askerdir. Halk tarafından çok sevilen Ngouabi diğer liderlerin aksine sarayda yaşamadı. Kendisine ait müstakil bir evde yaşadı. 17 Mart 1977 tarihinde bir suikast sonucu öldürüldü. Öldükten sonra yaşadığı evi müzeye çevirdiler. Günümüzde müze olarak hizmet veren bu evde birçok sanatsal galeri, lidere ait şahsi eşyalar ve ülke tarihi ile ilgili eserler bulunur. 
Cumhurbaşkanlığı Sarayı
Fransız koloni dönemi mimarisinin en göz alıcı örneklerinden biri olan ve 1901 yılında inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı, mutlaka ziyarete edilmesi gereken yapılardan biridir. Dönemine göre oldukça estetik bir mimari ile inşa edilmiştir. Nelson Mandela Meydanında yer alan bu yapı, büyük bir park içinde konumlanmıştır. 
Lesio Louna Gorilla Rezervi
Lesio Louna Gorilla Rezervi, 440 bin kilometrekarelik bir alanda 28 Aralık 1993 tarihinde ziyarette açılan bir doğa koruma alanıdır. Burada genellikle yetim ve hasta gorillere bakmak için kurulan bir koruma parkıdır. 
Pierre Savorgnan de Brazza Anıttı
Ülkenin en önemli anıtlarından biridir. Fransız kaşif ve Koloni Valisi olan Pierre Savorgnan de Brazza adına inşa edilmiştir. Şehrin kalkınmasından önemli rol oynayan bu kaşif için önemli bir yer olmuştur. Plateau Caddesi üzerinde yer alan bu anıt, kesinlikle görülmeye değerdir.

 

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

BRAZZAVİLLE

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.