Cizre'deki dönüşüm göz kamaştırıyor

Cizre'deki dönüşüm göz kamaştırıyor

Terör örgütü PKK'nın 5 yıl önceki saldırılarıyla büyük yıkıma uğrattığı Cizre ilçesinde, devlet eliyle sağlanan dönüşüm göz kamaştırıyor.

Terör nedeniyle yıllarca beklenen gelişme ve kalkınmanın sağlanamadığı Cizre'nin, 5 yıl önce düzenlenen operasyonlarla çukur kazıp, barikat kuran teröristlerden temizlenmesinin ardından başlatılan imar ve ihya çalışmaları meyvelerini verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde, ilgili bakanlıklar ve kurumlar, Valilik ve görevlendirme yapılan belediyenin katkılarıyla yürütülen çalışmalarla Cizre'de büyük bir dönüşüm yaşandı. İlçeye kazandırılan yeni konutlar, okullar, camiler, iş yerleri, spor alanları, Dicle Nehri'nin çevresindeki rekreasyon alanları göz doldurdu.

Sosyal yaşamın canlandığı, tarihi ve kültürel potansiyeliyle turizmde hedef büyüten ilçede, İsmail Ebu-liz Taş Köprüsü, müzesi ve türbe restorasyonu, Kültür Yolu Projesi, yeni belediye binası, meydan çalışması, Altın Kemer Sosyal Tesis Projesi, Abdaliye Medresesi ve Mem-u Zin çevre düzenleme, İç Kale Peyzaj ve restorasyon çalışması, Millet Bahçesi ve 80 dönümlük yeni mezarlık alanı gibi çalışmalar hızla sürüyor. (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.