Dünyadaki en küçük kıta ülkelerinden biridir: Kuveyt

Dünyadaki en küçük kıta ülkelerinden biridir: Kuveyt

Ülkenin ismi “Su kenarında kale” anlamına gelmektedir. Petrol rezervleri sayesinde oldukça zengin bir ülkedir. Ülkenin kendine ait 9 adası bulunur

Kuveyt, Arap Yarımadası'nın kuzeydoğusunda, Basra Körfezi kıyısında yer alan ülkedir. Kuzeyde Irak ve güneyde Suudi Arabistan ile komşudur. Ülkenin ismi, Arapçada "su kenarındaki kale" anlamına gelen akwat kelimesinden gelmektedir. Yüzölçümü 17.818 km² olan ülkenin nüfusu 2020 tahminiyle yaklaşık 2,9 milyondur.

Arap Yarımadası'nın kuzey doğusunda yer alan Kuveyt, dünyadaki en küçük kıta ülkeleri arasındadır. Engebesiz bir yapı gösteren ülke topraklarının çoğunu Arap Çölü kaplamaktadır. Ülkenin en yüksek noktası ile ortalama yüksekliği arasında 306 m gibi küçük bir fark bulunmaktadır. Dokuz adaya sahip olan Kuveyt'te, Failaka Adası dışındaki adalarda yerleşim yapılmazken, kapladığı 860 km² alanla Bubiyan, ülkedeki en büyük ada konumunda olup anakaraya 2.380 m. uzunluğundaki bir köprüyle bağlanmaktadır. Topraklarının çoğu tarıma elverişli olan ülkenin 449 km uzunluğundaki kıyı şeridi boyunca yer yer yeşil arazilere rastlanmaktadır.

Mart'ta başlayan ilkbahar, nadir olarak gerçekleşen sağanak yağışlara rağmen ılık geçmektedir. Kuzeybatıdan esen rüzgârlar sonbahar ve kış aylarında soğuk; ilkbahar ve yaz aylarında ise sıcak hava getirir. Güneydoğudan esen rüzgârlar genellikle sıcak ve nemli olup, Temmuz ile Ekim arasında etkisini gösterirken; aynı yönden esen sıcak ve kuru rüzgârlar ise ilkbahar ile yaz mevsiminin başlarında etkisini gösterir. Kuzeybatıdan esen ve şimal adı verilen rüzgârlar ise Haziran ve Temmuz aylarında etkili olup, kum fırtınalarına yol açmaktadır.

Dünyadaki en küçük kıta ülkelerinden biridir: Kuveyt

KUVEYT’İN GEZİLECEK YERLERİ

360 MALL

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’te yer alan 360 Mall, 2009 yıllında hizmette giren ülkenin en büyük ve en popüler alışveriş merkezidir. Burada çok sayıda mağaza ve eğlence alanı bulunur. Buraya yolunuz düşerse buraya uğrayıp gönlünüzce alışveriş yapabilirsiniz. Bunun dışında binada yer alan eğlence mekanları, restoranlar ve kafelere de takılabilirsiniz.

SEİF SARAYI

Başkentin merkezinde yer alan Seif Sarayı, 1986 ve 1915 yılları arasında Şeyh Mübarek Al Sabah tarafından inşa edilen bir yapıdır. Bu yapı, şehrin önemli simgelerinden biridir. Mimari yapısı ve süslemeleri oldukça dikkat çekicidir. Yıllarca devlet yönetimi burada yapıldı.

KOBAR ADASI

Basra Körfezi’nde yer alan Kobar Adası, 11 hektarlık çalılık alanlardan oluşan kumlu bir adadır. Ülkenin en turistik alanlarından biridir. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist tarafında ziyaret edilmektedir. Ayrıca Körfez savaşında öldürülen 6 Iraklı askerin mezarı da burada bulunur.

BÜYÜK CAMİİ

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’de yer alan Büyük Cami, 1986 yıllında inşa edilen ülkenin en büyük ve en popüler dini yapısıdır. Bu yapının mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Şehrin kalbinde yer alan bu yapı, önemli törenlere ev sahipliği yapmaktadır.

Dünyadaki en küçük kıta ülkelerinden biridir: Kuveyt

BAYAN SARAYI

Başkent Kuveyt’den 15 km uzaklıkta bulunan ‘Bayan’ bölgesinde yer alan Bayan Sarayı, 1986 yıllında inşa edilen Kuveyt Emiri’nin ana ikametgahıdır. Bu yapı, ülkenin en popüler binaları arasında bulunmaktadır. Saraya bağlı konferans salonlarında çeşitli toplantı ve törenlere yapılmaktadır.

KUVEYT KULELERİ

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’in merkezinde yer alan Kuveyt Kuleleri, 1979 yılında inşa edilen ülkenin en yüksek yapılarıdır. Bu yapı, yan yana 3 kuleden oluşmaktadır. 14 metre yüksekliğindeki bu kuleler, şehrin önemli sembollerinden biridir. Kulelerin çevresinde harika çiçeklerle süslenmiştir. Geceleri ışık sistemlerin devreye girmesiyle harika görüntüler ortaya çıkmaktadır.

ESKİ KUVEYT KÖYÜ

Kuveyt sınırları içerisinde yer alan Bu köy, mutlaka gezip görmeniz gereken bir yerdir. Çünkü burası Kuveyt’in eski yaşamını anlatan bir köydür. Köyde evler oldukça eski ve tarihi yapılardır. Yine Büyük çadırlar bulunur. Çadırlar içinde minderler yere serilmiş. Bu da çölde yaşamı anlatmaktadır.

Dünyadaki en küçük kıta ülkelerinden biridir: Kuveyt

KUVEYT ULUSAL MÜZESİ

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’in Basra Körfezi Caddesi üzerinde yer alan Kuveyt Ulusal Müzesi, 1983 yıllında ziyarette açılan bir müzedir. Müzede birçok arkeolojik ve etnografik eser sergilenmektedir. Ülkenin tarihi ve kültürünü merak edenler için mutlaka uğraması gereken bir yerdir.

TARIK RECEP İSLAM SANATLARI MÜZESİ

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’de yer alan Tarık Recep İslam Sanatları Müzesi, 1980 yıllında hizmette açılan önemli bir müzedir. Müzede İslam dini ile ilgili birçok eser sergilenmektedir. Burada sergilenen eserler arasında en dikkat çekenler ise el yazması Kuran-ı Kerim ve hat eserleridir. Bunun dışında yine İslam tarihini yansıtan 30 bin eser bulunur.

KUVEYT BİLİM VE DOĞAL TARİH MÜZESİ

Ülkenin başkenti ve en büyük şehri olan Kuveyt’in Abdullah Al-Mübarek Caddesi üzerinde yer alan Kuveyt Bilim ve Doğal Tarih Müzesi, 1972 yıllında ziyarette açılan bir müzedir. Müzede uzay bilimi bölümü, planetaryum, elektronik departmanı, makine departmanı, zooloji bölümü, havacılık departmanı ve sağlık bölümü olmak üzere 7 farklı bölümden oluşmaktadır. Buraya gelip bilim ve doğa ile ilgili merak ettiğiniz tüm ayrıntıları gözlerinizle görüp öğrenebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.