Hint Okyanusundaki ada; Reunion

Hint Okyanusundaki ada; Reunion

​​​​​​​Hint Okyanusunda bulunan Fransız adası Reunion;  dünyanın en aktif volkanlarına ev sahipliği yapmaktadır. Kraterle kaplı şehirleri, muazzam okyanus manzarası, dağlar ve ormanlar gibi harika doğa güzellikleri vardır

Reunion; Hint Okyanusunda bulunan bir ada ve bir Fransa'nın denizaşırı ilidir. Şu an hâlen Fransa toprağı statüsündedir. Reunion adası 21 derece 09'52.83" Güney ve 55 derece 33'33.26" Doğu koordinatlarında yer almaktadır. Reunion'da iki volkanik dağ yer alır. Bunlardan birisi Piton des Neiges diğeri ise Piton de la Fournaise'dir. Bu dağ dünyanın en aktif volkanlarından birisidir ve bu dağa en yakın yerleşim birimi Cap Blanc isimli küçük vilayettir. Piton des Neiges'e en yakın yerleşim birimi ise Casabona'dır, hatta neredeyse dağ şehirle bütünleşmiştir. Başkenti Saint-Denis'dir. Başkentin nüfusu yaklaşık 16.000'dir.

 REUNİON’DA GEZİLECEK GÖRÜLECEK YERLER

MAFATE

Bölgenin en büyük üç ünlü kalderasından biridir. Aynı isimi taşıyan küçük bir köye ev sahipliği yapmaktadır. Bu köy oldukça ilginç ve bir o kadar güzel bir yerdir. Buraya yol yoktur, bunun için buraya ulaşmak adına uzun bir yürüyüş göze alınmaladır.

CİLAOS

Mafate’nin yanında yer alan Cilaos, önemli kalderadır. Mafate’den farkı buraya kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat zirveye ulaşmak için yine bol bol yürümeniz gerekecektir. Tarım köyü olan küçük Cilaos köyü 84,4 km²’lik alanda 1850 yıllında kurulmuştur.

SAİNT-DENİS

Saint-Denis, Reunion Adası’nın en büyük ve en kalabalık şehridir. Burası eski kent olarak da bilinmektedir. Şehirde gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Özellikle tarihi yapılarıyla adada önemli bir yer tutmaktadır. Burada birçok müze ve kültürel yapı bulunmaktadır.

EDEN BAHÇESİ

St Gilles les Bains’te yer alan Eden Bahçesi(Eden Garden), Cennet Bahçesi olarak bilinmektedir. 2.5 hektarlık alanda yaklaşık 700 farklı endemik bitki türü bulunmaktadır. Harika bir güzelliği bulunmaktadır.

ERMİTAGE PLAJI

Reunion Adası sadece dağlar, kaldera ve baş döndürücü zirvelerden ibaret değildir. Bunun dışında burada harika plajlarda bulunmaktadır. Bunlardan en popüler olanı ülkenin batısında yer alan Ermitage Plajı’dır. Bu plaj yaklaşık 2 km uzunluğuyla ülkenin en uzun kumsalına sahip plajıdır. Buraya gelip beyaz kumlardan uzanıp suyun ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

VOİLE DE LA MARİÉE

Salazie köyüne yaklaşık 1 km uzaklıkta yer alan Voile de la Mariée,  Reunion adasında bulunan harika bir şelaledir. Şelale daha çok ürettiği optik yanılsamalarla ünlüdür, düşmeleri bir gelinin peçesini oluşturmaktadır.

SAİNT-PAUL PAZARI

Reunion adasındaki Saint-Paul şehrinde yer alan Saint-Paul Market, ülkenin en popüler ve en güzel pazarıdır. Bu turistik pazarda çok sayıda yerel ürün, baharatlar, meyveler ve sebzeler bulunur. Hediyelik eşyaları da ilgi  çekicidir.

BOUCAN CANOT PLAJI

Reunion Adası’nın batı kıyısında yer alan Boucan Canot Plajı, birçok aktiviteye ev sahipliği yapmaktadır. Burası bronzlaşma, yüzme, şnorkelle yüzme, sörf ve diğer su sporları için oldukça önemli bir yerdir. Bu yüzden buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir.

REUNİON ADASI AKVARYUMU

Ülkenin kuzey adasında yer alan Reunion Island Aquarium (Reunion Adası Akvaryumu),  600.000 litrelik büyüleyici bir akvaryumdur. Burada yaklaşık 500 balık ve 600’den fazla mercan resifleri bulunmaktadır. Bu deniz canlıları ile ilgili Fransızca olarak bilgi notları bulunmaktadır.

LE PİTON DE LA FOURNAİSE

Hint Okyanusunun Reunion Adası’nda yer alan Le Piton de La Fournaise, dünyanın en büyük aktif yanardağıdır.  Gezegenin en aktif volkanlarından bir olarak bilinmektedir. Bu volkanik dağ, Reunion Adası’nın en çok ziyaret edilen noktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.