İtalya’nın büyüleyici gölleri

İtalya’nın büyüleyici gölleri
Öteden beri turistlerin gözde durakları arasında yer alan ve çoğu Kuzey İtalya’nın dağlık bölgelerinde yer alan göller kartpostal gibi manzaralara sahiptir. İtalya’nın gölleri özellikle bahar aylarında size görsel bir şölen sunar. Huzur dolu ortamları nefes kesicidir

GARDA GÖLÜ

Garda Gölü, İtalya’nın en büyük gölüdür. Dağlarla çevrili bu pitoresk göl popüler bir tatil beldesidir. Kuzey İtalya'da yer alan göl Venedik ve Milano kentlerinin arasındadır. Alplerin bu bölümü son buzul çağında buzullar tarafından biçimlendirilmiştir. Göl bir buzul gölüdür. Brenner Geçidi ile kuzeyden kolayca ulaşımın sağlandığı göl bölgesi, pek çok otel ve tatil köyünün bulunduğu turistik bir alandır. Göl, Assisi Aziz Francis’in 1220’de bir manastır kurduğu Isola del Garda da dahil olmak üzere birçok adaya sahiptir.

COMO GÖLÜ

Como Gölü, İtalya’nın dünya çapında ün salmış en güzel gölüdür. Pek çok aktör ve aktrisin göl çevresinde evi bulunmaktadır. Göl "Y" harfi şeklinde görünmektedir. Kuzey tarafı Colico kasabasından başlar, Como ve Lecco kasabaları sırasıyla güneybatı ve güneydoğu tarafındaki son noktalardır. Bellagio, Menaggio ve Varenna "Y" nin merkezinde yer alır ve buralardan feribot servisleri vardır.

Como gölünün güneyindeki dağlık ön-alpler bölgesinde Como, Bellagio, ve Lecco kasabaları ile 2 ayağını oluşturan bölge Larian Üçgeni olarak bilinir.

MAGGİORE GÖLÜ

Maggiore Gölü, İtalya ve İsviçre arasındadır. İtalya’nın ikinci en büyük gölü olan (Maggiore, “büyük göl” olarak geçmektedir) Alplerin güney tarafında bulunmaktadır. Egzotik bitkiler yetiştirmeyi mümkün kılan bir Akdeniz iklimine sahiptir. Bu nedenle bu sahillerde ılıman Akdeniz iklimi bitkileri ve egzotik iklimler bitkileri yetişebilir. Bu göl sahillerinde Avrupa'da ün yapmış özel bahçeler bulunur. Bunlar arasında İsola Madere, İsola Bella ve İsole di Brissagio adaları bahçeleri; Verbania'daki Villa Taranto bahçesi ve Stresa şehrinin batısındaki dağda Alpinia botonik bahçesi sayılabilir.

ORTA GÖLÜ

16. yüzyıldan beri böyle adlandırılmıştır, ancak daha önce bölgenin koruyucu azizi olan Saint Julius'tan (4. yüzyıl) sonra Lago di San Giulio ismi ile de anılmaktadır. Manzarası gerçekten güzel göllerden birisidir. Ada, Arnavut kaldırımlı sokaklarda hem rahat hem de romantik gezinmek için mükemmeldir. 12. yüzyıldan kalma bazilika ya da renkli bir pazarı ziyaret etmelisiniz.

ISEO GÖLÜ

Kuzey İtalya’nın ortaçağ kentlerini ziyaret etmek için popüler yerlerden birisidir. Bağlar ve ormanlarla çevrili Iseo Gölü, İtalyan gölleri arasında gizli bir yer olarak kabul edilir. Gölün çevresinde, en büyüğü Iseo ve Sarnico olan birkaç ortaçağ kasabası vardır.

BRACCİANO GÖLÜ

Önemli bir turistik cazibe merkezi olan Bracciano, su sporuna merak duyanlar için oldukça ideal bir göldür. Tüplü dalış, balık, kano, rüzgar sörfü, güneşlenmek veya yüzmek için harika bir yerdir. oma şehri için içme suyu deposu olarak hizmet verdiğinden, sularının kirlenmesini önlemek için 1986 yılından beri kontrol altındadır. Motorlu teknelerin kullanımı kesinlikle yasaktır.

BOLSENA GÖLÜ

Volkanik ve tektonik kökenli bu göl Avrupa'nın en büyük volkanik gölüdür. Bolsena Gölü’ne bakan tepelerde durduğunuzda, neredeyse sonsuza dek ayrılmak istemezsiniz. Bu büyük göl, Etrüsk kalıntıları, güzel kiliseleri, harika kumsalları ile kendine çekmektedir. Göl, krater göllerine özgü oval bir şekle sahiptir . Elipsin uzun ekseni kuzey-güney doğrultusunda hizalanmıştır.

LUGANO GÖLÜ

Lugano Gölü, İtalya ve İsviçre arasında yer almaktadır. Göl üzerinde bir tekne yolculuğu yapabilir veya daha panoramik manzaralar için dağdan yukarıya bir fünikülerle binebilirsiniz. Lugano Gölü, balık tutmak için iyi bir yerdir.

LEDRO GÖLÜ

Ledro Gölü, harika manzarasıyla göz dolduran birg öldür. Trentino bölgesindeki bu dağ gölü, ormanlarla çevrilidir ve kristal suları Trentino’nun en temiz bölgelerinden biridir.

TRASİMENO GÖLÜ

Orta İtalya’daki Trasimeno Gölü, Utah’ın Büyük Tuz Gölü gibi içine kadar su girişine izin vermektedir. Her ikisi de tuzludur, ancak Trasimeno Gölünde daha az tuz vardır.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.