Konya'nın yanı başındaki cennet Gödet Köyü, muhteşem manzarasıyla doğa ile tarihi buluşturuyor
Konya’nın komşu şehri olan Karaman’da yer alan ve fotoğraflarda görenlerin bir daha bakmasına yol açacak manzaraya sahip olan Gödet köyü, tarihi ve doğayı harmanlayarak ziyaretçilerine gerçek üzeri bir deneyim yaşatıyor. Saklı cennet olarak bilinen Gödet köyü, Anadolu’da hükümdarlık sürmüş pek çok medeniyetin izlerini bünyesinde taşırken eşsiz coğrafyasının getirdiği tarif edilemez güzellikte doğasıyla da doğa yürüyüşçülerinin uğrak noktası haline gelmiş. Ayrıca Gödet köyü fotoğrafçılar için de çekim merkezi olma yolunda.
Konya’ya 2 Saat Uzaklıkta
Karaman merkeze 37 kilometre uzaklıktaki saklı cennet Gödet köyü, Konya merkeze 150 kilometre mesafede yer alıyor. Ortalama hızlarda gerçekleştirilen bir araba yolculuğuyla 2 saat gibi bir sürede inanması zor manzaralara sahip Toros Dağları'nın kuzey yamacındaki saklı cennet Gödet köyüne ulaşmak mümkün. Üstelik köyde Hitit, Roma ve Bizans döneminden kalma kaya mezarları ve tarihi mekanlar da cabası.
Şehrin Sitresinden Kurtulmak İsteyenler İçin Kurtarılmış Bölge: Gödet Köyü
Karaman şehir merkezinin güney doğu konumunda kalan Gödet Köyü, köklü tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve sakin yapısı ile köklü tarihi, eşsiz doğal güzellikleri ve sakin yapısı ile beton orman olan şehirlerden yeşile ve doğaya sığınmak isteyenleri davet ediyor. Köye 10 kilometre gibi yakın bir mesafede yer alan Gödet kanyonu, Ernek mevkiinde bulunan kaynaktan doğan dere, Karaman Ovası’na can veren Gödet Barajı’nın ana kaynağını oluşturuyor.
Kaya Klise Büyülüyor
Antik Çağlarda Larende ve Toroslar üzerinden Silifke'ye uzanan bir geçiş noktasında yer alan Gödet Köyü’nün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Köyde yer alan tarihi eser ve buluntular arasında Hititler, Lidyalılar, Büyük İskender, Roma ve Bizans dönemlerine ait eserler ve erken Hristiyanlık dönemine ait kaya kiliseleri bulunmaktadır. Gödet Köyü’nün kuzeyinde Söğütçük adı verilen bir bölgede küçük bir kaya kilisesi bulunuyor. Kaya kilisesinin giriş kapısı ve mihrap nişi süslü işlemelerle bezenmiştir. Söğütcük kaya kilisesinin olduğu kayalığın uç kısmında oyulmuş bir tekne mezarı da bulunmaktadır.
Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.