Madagaskar’ın başkenti; Antananarivo

Madagaskar’ın başkenti; Antananarivo

Antananarivo Madagaskar’ın en büyük şehri ve başkentidir. Köklü bir tarihe sahip olan Antananarivo kentinde tarihi ve kültürel birçok miras bulunmaktadır

Antananarivo; Madagaskar'ın başkenti ve en büyük şehridir. Kısaca "Tana" olarak da bilinir.

Madagaskar 1625'te Kral Andrianjaka tarafından kurulmuştur. Şehri koruma altına alın birçok askerin olması nedeniyle şehre "Antananarivo" ("Binlerin Şehri") ismi verilmiştir. Fransız İmparatorluğu'nun sömürge şehirlerinden biri olmadan önce bile büyük bir şehir hâline gelmiştir. Antananarivo kenti Madagaskar adasının tam ortasında yer almaktadır. Antananarivo ülkenin siyasi kültürel eğitimsel ve ekonomik merkezidir. Köklü bir tarihe sahip olan Antananarivo kentinde tarihi ve kültürel birçok miras bulunmaktadır. Burada gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır.

ANTANANARİVO’NIN GEZİLECEK YERLERİ

ROVA

Kentin en yüksek tepesini taçlandıran yapı Rova; mezarlar, tapınaklar ve 17. yüzyıldan bu yana Merina hanedanlığına ait saraylara ev sahipliği yapmıştır. Mimarisi oldukça dikkat çekmektedir. Buraya yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir.

ANTONGONA

Antongona, 1500 metre yüksekliğe sahip kutsal kabul edilen iki tepeden oluşmaktadır. Bu tepeler size şehrin harika manzarasını sunmaktadır. Buraya zaman zaman tırmanma yarışları da yapılmaktadır. Ayrıca burada iki tane de küçük müze bulunur.

ANOSY GÖLÜ

Başkentin güney bölümünde yer alan yapay bir gölet olan Anosy Gölü, harika bir doğal güzellik alanıdır. Bu göl, öncesinden bir bataklık alanı iken ıslah edilerek göl yapılmıştır. James Cameron tarafında tasarlanan gölet kalp şeklindedir. Göletin ortasındaki adanın üzerinde 1. Dünya savaşında hayatını kaybedenlere ithafen bir anıt inşa edilmiştir.

ANDAFİVATRA MÜZESİ

Pembe bir barok sarayın içinde yer alan Andafivatra Müzesi, mutlaka gezilip görülmesi gerekir. Müze içinde çok sayıda eser sergilenmektedir. Burası eskiden Başbakan Rainilaiarivony’ın ikametgahıydı. Müzenin koleksiyonunda Marina Kral ve Kraliçeye ait çok sayıda eşya bulunur.

 AMBOHİMANGA SARAYI

Ülkenin daha önceki başkenti Ambohimanga’da bulunur. Başkentte yaklaşık 1 saat uzaklıkta bulunur. Burası 2001 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde bulunuyor. Özellikle burada bulunan Kraliyet sarayı mutlaka görmeniz gerekir. Ülkeye gelen ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir.

ANTANANARİVO TİMSAH ÇİFTLİĞİ

Timsahlara merakınız var ise başkentte bulunan bu çiftliği mutlaka ziyaret edin. Burada çok sayıda timsah bulunur. Timsah dışında küçük sürüngen ve lemur toplulukları da bulunur.

ANTANANARİVO KORSAN MÜZESİ

Başkentte bulunan Antananarivo Korsan Müzesi, mutlaka gezip görmeniz gereken yerlerden biridir. Ülkenin deniz korsan tarihini öğrenmek için bu müzeyi mutlaka ziyaret etmelisiniz.

ANTANANARİVO EL SANATLARI PAZARI

Antananarivo Havaalanı’nın yakınında yer alan El Sanatları Pazarı, Madagaskar’da hediyelik eşya almak için en doğru adrestir. Buraya özgü çok sayıda hediyelik eşya bulunur.

ANTANANARİVO ETNOGRAFYA MÜZESİ

Ilafy ve Lemur Parkı içinde yer alan Antananarivo Etnografya Müzesi, mutlaka gezip görmeniz gereken yapılardan biridir. Burada ülkenin kültürünü yansıtan çok sayıda eser sergilenmektedir.

TSİMBAZAZA HAYVANAT BAHÇESİ VE BOTANİK BAHÇESİ

Antananarivo şehir merkezine oldukça yakın bir konumda bulunan Tsimbazaza Hayvanat Bahçesi ve Botanik Bahçesi, ilgi gören bir yerdir. Hayvanat bahçesinde lemur, fossa ve gececi nocturnal aye-aye’ler gibi hayvanlar bulunurken Botanik bahçesinde ise doğal bitkiler ve palmiye bahçesi bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.