Nijerya’nın başkenti Abuja

Nijerya’nın başkenti Abuja

Dünyanın en kalabalık 7. büyük ülkesi Nijerya’nın başkenti Abuja özel olarak planlanmış bir şehirdir ve büyük ölçüde 1980'li yıllarda imar edilmiştir

Abuja, Nijerya'nın başkentidir. Ülkenin orta kesimlerinde, Federal Başkent Bölgesi adı verilen bölgede yer alır. Abuja özel olarak planlanmış bir şehirdir ve büyük ölçüde 1980'li yıllarda imar edilmiştir. Bunun ardından 12 Aralık 1991 tarihinde daha önce Lagos olan ülke başkenti Abuja'ya taşınmıştır.

Şehrin ziyaretçilerinin dikkatini çeken başlıca yerler; Nijerya Ulusal Camii, Nijerya Ulusal Hristiyan Merkezi ve bölge coğrafyasının önemli özelliklerinden biri olan Aso Kayası'dır. Şehirdeki pek çok kamu kuruluşu bu kayanın olduğu bölgenin güneyine kurulmuştur. Başkente hava ulaşımı Nnamdi Azikiwe Uluslararası Havaalanı ile sağlanır. Şehrin, devlet memuru ve düşük gelirli sakinlerinin yaşaması için kurulmuş kenar mahallelerinde insanlar içme suyu, elektrik ve temizlik hizmetleri olmadan yaşamaktadırlar. Başkentin içinde yer aldığı Federal Başkent Bölgesi yıl boyunca 3 belirgin iklimsel dönem yaşar. Bu mevsimler ılık, nemli-yağmurlu ve kurak dönemlerdir. Yağmurlu dönemler Nisan'da başlar Ekim ayında sona erer.

Nijerya’nın başkenti Abuja

ABUJA’DA GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLER

GUARARA ŞELALESİ

Nijerya’nın başkenti Abuja’da yer alan Guarara Şelalesi, gezilip görülmeye değer bir yerdir. Bu şelale oluşturmuş olduğu manzara oldukça dikkat çekicidir.

ABUJA ULUSAL CAMİİ

Nijerya’nın başkenti Abuja’da yer alan Abuja Ulusal Camii veya diğer adıyla Nijerya Ulusal Cami, 1984 yıllında inşa edilmiştir. Modern mimarisiyle görenlerin hayran kaldığı bu cami herkesin gezip görmesi gerekir.

ASO KAYALARI

Abuja Aso Kayaları, şehrin en önemli coğrafi turistik noktasıdır. Mostra eteklerinde 400 metre yükseklikte yer alan dev bir kayalıktır. Abujo şehri için sembolik bir yerdir. Bu kayalığın üstüne çıktığınızda şehrin bütün manzarasını görebiliyorsunuz. Bu kayalık etrafında ülkenin yönetim merkezleri bulunur.

MAGİCLAND ABUJA

Ulusal stadyuma çok yakın bir konumda bulunan Magicland Abuja veya eski ismiyle Wonderland, dinlenmek için kullanılan bir bahçedir. Burada her yaşa uygun oyun yerleri bulunmaktadır. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip hem eğlenip hem de dinlenebilirsiniz.

Nijerya’nın başkenti Abuja

ABUJA MİLENYUM PARKI

Başkent Abuja’nın Maitama bölgesinde yer alan Abuja Milenyum Parkı, Ülkenin en büyük ulusal parkıdır. Park konum olarak başkanlık binasına yakın bir konumda bulunur. Park içerisinde birçok bitki ve hayvan türü bulunur.

JABİ LAKE MALL

Abuja kent sınırlarında bulunan Jabi Gölü AVM, gezilip görülmesi gereken bir yerdir. Burada bulunan göl, şehre çok ayrı bir renk katmaktadır. Bu göl üzerinde tekne turu atabilirsiniz. Ayrıca bu alışveriş merkezine gidip sevdiklerinize ve kendinize hediyelik eşya satın alabilirsiniz.

ABUJA EL SANATLARI KÖYÜ

Burada ne satın alırım diyorsanız El sanatlar köyüne gidin. Burada heykeller, kolyeler, Afrika maskları ve çeşitli kıyafetler satılmaktadır. Bu ürünlerin çoğu el emeği göz nurudur.

ULUSAL HRİSTİYAN MERKEZİ

Abuja şehir merkezinde yer alan Ulusal Hristiyan Merkezi, Nijerya’nın en önemli dini merkezlerinden biridir. Burası aynı zamanda Nijerya Milli Kilisesi olarak da bilinir. Tasarım olarak Neo-Gotik tarzda inşa edilmiştir. Üzerinde etkileyici çizimler bulunuyor.

THOUGHT PYRAMİD ART CENTRE

Düşünce Piramidi Sanat Merkezi, 2007 yıllında Jeff Ajueshi tarafından kurulmuştur. Bu sanat galerisi ülkenin önemli gözde merkezlerinden biridir. Burası modern ve çağdaş Afrika sanatını toplamak, korumak ve tanıtmak amacıyla kurulmuştur.

ULUSAL ÇOCUK PARKI VE HAYVANAT BAHÇESİ

Asokoro bölgesinde bulunan Ulusal Çocuk Parkı Ve Hayvanat Bahçesi, çok sayıda hayvana ev sahipliği yapmaktadır. Başta turistik develer olmak üzere Timsahlar, filler, zürafalar, maymunlar, kaplumbağalar, yaban kedileri ve zebralar olmak üzere birçok hayvan türü bulunur. Ayrıca küçük çocuklar için evcil hayvanlar bölümü bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.