Paraguay’ın başkenti; Asuncion

Paraguay’ın başkenti; Asuncion

Asuncion, Güney Amerika ülkesi olan Paraguay’ın başkentidir. Asuncion ülkenin en önemli liman kentidir. Asuncion ülkenin endüstriyel ve kültürel açıdan en önemli şehridir. Burada gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır

Asunción, Paraguay'ın başkentidir. Aynı zamanda en büyük limanı ve endüstri ile kültürel yönden de en önemli kentidir. Kentte özellikle ayakkabı, dokuma ile tütün işleme endüstrileri bulunur.

Güney Amerika'nın en eski kentlerinden birisi olan Asuncion; aynı zamanda da, bölgedeki öteki sömürgeci kentlerini kuran Avrupalıların yola çıktıkları yer olduğu için "kentlerin anası" olarak da bilinir.

Kentte, Godoi müzesi ile La Encarnacion kilisesinin yanı sıra, Paris'teki Les Invalides'in küçük bir benzeri olan ve Paraguay'ın geçmişteki kahramanlarının yattığı Panteón Nacional bulunur. Öteki görülebilecek yerler arasında, başkanlık sarayı, eski Senato yapısı, Catedral Metropolitana (Büyükkent katedrali) ile kentteki sömürge mimarisinin ender örneklerinden olan Casa de Independencia ("bağımsızlık evi/sarayı") sayılabilir.

Kentin ana bölgesi (liman yakınları ile Plaza de los Heroes ve Plaza Uruguaya çevresi) 1970'ler ve 1980'lerdeki yapılaşma sonucu sömürge döneminden kalan özelliğini yitirmiştir. Akşamları güvensiz sayılabilecek bu bölgeye oranla, kentin "iyi bölgeleri" olarak daha çok durumu iyi olanların yaşadığı Avenida San Martin ("Ermiş Martin Caddesi") yönündeki varoşlar sayılabilir.

ASUNCİON’UN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERİ

BARRO MÜZESİ

Barro Müzesi, 1979 yıllında ziyarette açılan bir müzedir. Müzede birçok eser sergilenmektedir. Buraya yolunuz düşerse ülkenin tarihi ve kültürü hakkında merak edilenleri bu müzede ziyaret edebilirsiniz.

ICONO KULESİ

Icono Kulesi, 2006-2011 yılları arasında inşa edilen turistik bir kuledir. Bu kule, 136 metre uzunluğunda olup şehrin simgesi haline gelmiştir. 37 katlı bu kuleyi ziyaretçilerin gözde durakları arasındadır.

GODOİ MÜZESİ

Godoi Müzesi, gezilip görülmeye değer bir müzedir. Bu müzede çok sayıda tarihi eser sergilenmektedir. Ülkeye gelen her turist mutlaka bu müzeyi ziyaret eder. Ülkenin tarihi ve kültürü hakkında merak edilen soruların yanıt bulduğu bir müzedir.

MALL EXCELSİOR

Kentin en modern Alışveriş Merkezi Mall Excelsior, mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. Yöreye özgü hediyelik eşya satın almak mümkündür.

BAĞIMSIZLIK SARAYI

Bağımsızlık Sarayı, Gezilip görülmeye değer bir yapıdır. Mimarisi oldukça dikkat çeken bu yapı, yıllarca devletin yönetildiği yer oldu. Günümüzde çok sayıda turist tarafında ziyaret edilmektedir.

TARİHİ SENATO BİNASI

Tarihi Senato Binası, 2002 yıllında Tayvan hükümetti tarafında inşa edilen bir yapıdır. Bu yapı, ülkenin en önemli turistik yapısıdır. Aynı zamanda ülkenin en modern binasıdır.

BÜYÜKKENT KATEDRALİ

Büyükkent Katedrali, Gezilip görülmeye değer dini bir yapıdır. Birçok kez onarımdan geçilen bu yapı günümüzde ibadete açıktır. Yıl boyunca çok sayıda kişi tarafında ziyaret edilmektedir. Mimarisi oldukça dikkat çekicidir.

SAN MARTİN CADDESİ

Ülkenin en renkli ve en hareketli caddesidir. Şehrin kalbi bu cadde üzerinde atmaktadır. Cadde üzerinde birçok turistik yapı bulunur. Bunun dışında yine cafe, restoran, otel ve alışveriş merkezleri bulunur.

LA ENCARNACİON KİLİSESİ

La Encarnacion Kilisesi, mutlaka gezilip görülmesi gereken dini bir yapıdır. Mimarisi oldukça dikkat çekmektedir.

ASUNCİON ULUSAL GÜZEL SANATLAR MÜZESİ

Asuncion Ulusal Güzel Sanatlar Müzesi, 1909 yıllında ziyarete açılmış. 1939 yıllında ise Sanat müzesine çevrilmiştir. Müzede çok sayıda sanat eseri sergilenmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.