Tayland’ın gözde şehri Bangkok

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

Tayland’ın başkenti ve yaklaşık 8 milyon nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Hareketli sokakları, bunaltıcı havası, egzotik çiçekleri ve tapınakları ile zıtlıkların mükemmel bir uyum sağlandığı turistik bir şehirdir

Bangkok, Tayland'ın en büyük şehri ve başkentidir. Şehrin Taycadaki tam resmi ismi 166 harften oluşan "Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Yuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit"tir. Bu ad aynı zamanda dünyanın en uzun yer adıdır. Uluslararası alanda şehrin ismi olarak Bangkok kullanılırken, halk arasında şehrin ismi Krung Thep (Melekler şehri) olarak kullanılır. Resmi alanlarda ise, meselâ otomobil plakalarında Krungthep Mahanakhon olarak kullanılmaktadır.

Bangkok, 1782'de Kral I. Rama tarafından kurulmuştur. Güneydoğu Asya'nın en hızlı gelişen ve ekonomik açıdan en dinamik şehirlerdendir. Asya'nın en kozmopolit şehirlerinden biri olan Bangkok, Dünya Meteoroloji Örgütü (World Meteorological Organization, WMO) tarafından dünyanın en sıcak büyük şehri olarak tanımlanmıştır. Her yıl milyonlarca ziyaretçi ağırlayan Bangkok, Asya'nın en önemli turistik şehirlerinden birisidir. En çok ziyaret edilen yerlerin başında Budist tapınakları Wat Arun, Wat Phra Kaew, Wat Pho ile kraliyet sarayı Grand Palace gelmektedir. Şehirde çok sayıda tarihi eser ve müze bulunmaktadır.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

BANGKOK’UN GEZİLİP GÖRÜLECEK YERLERi

KANAL TURU

Şehirde çok sayıda nehir ve kanal bulunur. Bu nehir ve kanal üzerinde bot turu yapabilirsiniz. Şehrin harika görüntüsünü su yolu üzerinde gezebilirsiniz. Burada şehir turunu atarak harika fotoğraf karelerini yakalayabilirsiniz.

ŞAFAK TAPINAĞI (WAT ARUN)

17. yüzyıllda inşa edilen bu tapınak şehrin önemli simgelerinden biridir. Çin mimarisi ile inşa edilen bu yapıyı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 82 metre yüksekliğinde bulunan Wat Arun Tapınağın diğer ismi Praang’dır.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

ÇİN MAHALLESİ (CHİNATOWN) 

Gündüz ayrı gece ayrı bir hareketlilik yaşanan bu mahalle, kesinlikle görülmesi gerekir. Harika bir yer olup Çin’e gitmeden burada onların alışveriş tarzını ve kültünü görebilirsiniz. Ayrıca burada Çin malları satılmaktadır. Bu mahalleye küçük Çin diyebilirsiniz.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

BANGKOK ULUSAL MÜZESİ

Şehir merkezindeki Khaosan Road caddesi üzerinde bulunan müze, 1782 yıllında inşa edilmiştir. İlk saray olarak inşa edilse de 1784 yıllında müzeye dönüştürülmüştür. Bu müze Güneydoğu Asya’nın en büyük ve en popüler müzesidir. Müze içerisinde şehrin ve ülkenin tarihi ve kültürünü yansıtan çok sayıda eser sergilenmektedir.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

BÜYÜK SARAY (GRAND PALACE)

1782 yıllında inşa edilen bu saray, uzun yıllar kraliyet sarayı olarak kullanılmıştır. Günümüzde müze olarak kullanılan yapıyı ziyaret etmek için biraz kapalı ve bol elbiseler giyme şartı vardır. Sarayın iç ve dış süslemeleri oldukça dikkat çekicidir.

JİM THOMPSON’IN EVİ

Siam Center muhitine yakın bir konumda bulunan bu eve birçok turist ziyaret etmektedir. Jim Thompson kim derseniz 1967 yıllında Malezya gezisi sırasında kaybolan bir mimardır. Bu ev ona aittir. Günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Mimarın kişisel eşyaları ve sanat ürünleri sergilenmektedir.

ALTIN BUDA HEYKELİ (WAT TRAİMİT)

13. yüzyılda inşa edilen bu heykel, 3 metre yükseklik ve 5 buçuk tonluk ağırlığa sahiptir. Dünyanın en büyük saf altından buda heykeline ev sahipliği yapıyor. Hırsızlık olaylarına karşı 1955 yıllında Wat Traimit’e taşınmıştır.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

YÜZEN ÇARŞILAR (FLOATİNG MARKET)

Yüzen Çarşılar, Bangkok şehrinde mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerden biri olup Kent kültünü daha yakında tanıma fırsatı sunmaktadır. Sabahın erken saatlerinde kurulan bu pazar gecenin geç saatlerine kadar açık kalmaktadır. Burada yöresel lezzetler, meyve, sebze ve hediyelik eşyalar bulabilirsiniz. Şehir ve çevresinde 5 yüzen çarşı bulunur. Bunların en popüler olanı Damnoen Saduak Floating Market’tir.

WAT PHRA KAEW (ZÜMRÜT TAPINAĞI)

Grand Palace kompleksinin içinde bulunan bu yapı, 13. yüzyılda inşa edilmiştir. Ülkenin en kutsal yeri olarak kabul edilmektedir. Burada çok sayıda heykel bulunur.

Tayland’ın gözde şehri Bangkok

WAT PHO TAPINAĞI (YATAN BUDA HEYKELİ)

16. yüzyıllın başında inşa edilen bu tapınak, 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde bulunur. Heykelin pozisyonundan dolayı yatan buda heykeli ismini almıştır. Buda heykelin etrafında 108 hayırlı durumunu sergileyen 108 tane metal kase bulunur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.