Yükselen bir yıldız gibi turizm şehri olma yolunda ilerliyor;  Trabzon

Yükselen bir yıldız gibi turizm şehri olma yolunda ilerliyor;  Trabzon

​​​​​​​Amaçlarının tarihi ve doğal güzellikleri ile ünlü Trabzon’u çekim merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu; Uzungöl, Altındere Vadisi ve Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü, Çal Mağarası, Barma Yaylası, Boztepe ile Kızlar Manastırı’nın turizmin yükselen yıldızı olduğunu söyledi

Trabzon’da turizmin geliştirilmesi ve 12 aya yayılması için yoğun çalışma yürütülüyor.

Turizmin ve turistin çeşitlendirilmesi çalışmalarına çok önem verdiklerini her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, turizm projelerini birbiri ardına hayata geçiriyor.

“UZUNGÖL 1. ETAP ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI”

Sadece Trabzon’un değil Türkiye’nin sayılı turizm destinasyonları arasında yer alan Uzungöl ile ilgili yoğun mesai harcanıyor. Uzungöl’ün cazibesini daha da artırmak için çalıştıklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Uzungöl’ün Çevre Rehabilitasyon Projesi’nin 1’inci etap çalışmaları kapsamında, gölün çevresinde peyzaj çalışmaları ile tretuvar ve aydınlatma düzenlemesi yapıldı. Park Uzungöl yenilendi. Yemyeşil bir alanda insanların rahatça oturup konaklayabilecekleri, yiyip içebilecekleri çok güzel bir alan oluşturduk. Uzungöl’ün 2. etap çalışmalarında çok güzel dokunuşlar olacak. Çok daha yeşil bir göl çevresi oluşturmaya çalıyoruz. Hedefimiz 2022 yılı sonuna gelindiğinde çok daha farklı bir Uzungöl ortaya çıkarmak” şeklinde konuştu.

“SÜMELA’YA TELEFERİK PROJESİ İHALE AŞAMASINDA”

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sümela Manastırı'na ziyaretçilerin ulaşımını kolaylaştırmak ve bulunduğu vadiyi üstten görebilme fırsatı sunmak amacıyla kurulacak teleferik projesi ile ilgili de bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “İki duraklı olacak şekilde hazırlanan teleferik projemiz tamamlandı. Birinci ayağı vadinin içerisinden başlıyor ve Sümela'ya uzak ancak yüksekçe bir noktaya ulaşıyor. İkinci ayağı ise Sümela'ya yakın bir noktaya sizi taşıyor, dolayısıyla iki duraklı bir teleferik sistemi. Birinci durağında bambaşka güzellikler sunan manzara, seyir terasları, yürüme yolları, restoranlar gibi çok rahatlıkla 3-4 saat vakit geçirebileceğiniz bir alan olacak. Tekrar teleferiğe binip oradan ikinci ayak dediğimiz Sümela Manastırı'na oldukça yakın bir noktada sizi indiriyor ve oradan Sümela'ya gidiliyor" ifadelerini kullandı.

“ALTINDERE VADİSİ’NE KIR KAHVESİ VE KIR LOKANTASI YAPILIYOR”

Altındere Vadisi’nde ziyaretçilerin güzel vakit geçirmesini sağlamak amacıyla önemli bir projeyi de hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “İçerisinde bir kır kahvesi, bir kır lokantası ve yine ziyaretçi merkezi olan ve yöreye uygun mimari ile hayata geçirdiğimiz yatırımımızda gerçekleşme oranı yüzde 70 seviyelerini bulmuş durumda. Ayrıca hediyelik eşya dükkanlarını da Büyükşehir Belediyesi olarak biz işleteceğiz. Sümela Manastırı şu anda UNESCO’nun Dünya Mirası Geçici Listesi’nde var olan bir yer” diye konuştu.

“ÇAL MAĞARASI’NI DAHA CAZİP HALE GETİRECEĞİZ”

Trabzon'da sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki ‘saklı cennet’ olarak nitelendirilen Çal Mağarası’nı daha cazip hale getirmek için çalışmalar sürdürdüklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Dünyanın en uzun ikinci mağarası kabul edilen Çal Mağarası, Karadeniz'in en önemli doğal ve turistik mekanlarından biri. Çalışmalar kapsamında mağara içindeki ahşap yürüyüş yolu, paslanmaz çelik olarak yenilendi” şeklinde konuştu.

“ATATÜRK KÖŞKÜ DAHA ÇOK MİSAFİRE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Trabzon'un önemli tarihi ve turistik mekânlarından Atatürk Köşkü’nün yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Zorluoğlu, “Atatürk Köşkü bir taraftan şehrimizin turizm anlamında çok önemli bir alanı ama diğer taraftan da Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gelip kaldığı, hatıraları olan bir yer. Restorasyon çalışmaları oluşturulan Atatürk Köşkü’nü daha güzel bir noktaya taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

“BOZTEPE YENİ BİR KİMLİĞE KAVUŞACAK”

Şehir merkezindeki uğrak yeri olan Boztepe’yi bambaşka bir kimliğe kavuşturmak istediklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Şu anda var olan çay bahçeleri çok eski yılları andıran bir görüntüde. Boztepe’yi insanlar için çok daha çekici hale getirmek adına seyir terası, ahşap yürüyüş yolları, daha kaliteli çay bahçeleri, dinlenme, yeme içme mekanları, ışıklandırması ve otopark imkanlarıyla Trabzon’a kazandıracağız. Boztepe’yi estetik açıdan güzelleştirerek, halkımızın daha çok yararlanacağı bir hale getireceğiz” diye konuştu.

“KIZLAR MANASTIRI AÇILIŞA HAZIR”

Restorasyonu tamamlanan önemli turizm destinasyonlarından Kızlar Manastırı ile ilgili de bilgiler veren Başkan Zorluoğlu, “Şehrimizin güzide mekanlarından Kızlar Manastırı'mız, yeni yüzüyle müzikten tiyatroya, resimden edebiyata, sanatın her alanında, kültür sanat merkezi olarak turizme katkı sağlayacak” dedi.

“BARMA YAYLASI’NDA ÇALIŞMALAR HIZ KESMİYOR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla korunan alan olarak ilan edilen Barma Yaylası çalışmaları ile ilgili de açıklama yapan Başkan Zorluoğlu, “Barma Yaylası’nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte Doğa Eğitim Müzesi, ahşap seyir terasları ve yürüyüş yolları çalışması gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.