AK Parti'nin İstanbul adayı kim?

AK Parti'nin İstanbul adayı kim?

AK Parti, 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere kilitlenirken İstanbul adayı için de heyecanlı bir bekleyiş başladı. Kulislerde Murat Kurum, Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı isimleri ön plana çıkarken, Kurum bir adım önde..

Seçim zaferlerine 14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yeni halkalar ekleyen AK Parti gözünü şimdiden yerel seçimlere dikti. Özellikle son 2019’da kaybedilen İstanbul ve Ankara için çalışmalar şimdiden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferinin ardından balkon konuşmasında özellikle İstanbul’u geri almak için çok çalışacaklarını açıklamasının ardından tüm teşkilat Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere kilitlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kulislerde 3 isim öne çıkıyor…

AK Parti'de herkes İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kimin aday gösterileceğini merak ederken Süleyman Soylu'nun isminin Ankara için gündeme gelmesiyle aday olarak konuşulan isim sayısı 3’e düştü. Bunlardan en kuvvetlisi İstanbul 1. Bölge Milletvekili Murat Kurum. Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak tüm Türkiye’nin gönlüne taht kuran Kurum’un İstanbul adaylığı için tüm teşkilatın gönlündeki isim oldu. Kurum’un yanı sıra Tevfik Göksu ve Şadi Yazıcı isimleri öne çıkıyor.

"FETRET DEVRİ'NDEN ÇIKARTACAĞIZ" DEMİŞTİ

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açılışta teşkilata 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'un CHP'den mutlaka geri alınması talimatını veren Erdoğan, "İstanbul'un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir Fetret Devri'ne girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul'u içinde sürüklendiği bu Fetret Devri'nden hep beraber çıkartacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.