Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İspanya'da Gazze mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Gazze'de) Yaşanan mezalim karşısında küresel vicdanın harekete geçirilmesinde Sanchez'in büyük katkıları olmuştur" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İspanya'da Gazze mesajı

Türkiye-İspanya İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki katliamlarına dikkat çekti. Erdoğan'ın gündeminde Avrupa Birliği için atılan adımlar da vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "(Gazze'de) Yaşanan mezalim karşısında küresel vicdanın harekete geçirilmesinde Sanchez'in büyük katkıları olmuştur" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Madrid’de Türkiye-İspanya İş Forumu'nda önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Toplantılarımızın ekonomik ilişkilerin daha da ilerlemesine vesile olmasını diliyorum. Dostumuz İspanya ile mükemmel ilişkilere sahibiz. İlişkilerimizin kapsamlı ortaklık olarak tanımlanmasına siz değerli iş insanlarımızın payı büyüktür. Ekonomi, ticaret ve yatırımlar hükümetler arası zirve toplantımızın temel sütunları arasında yer alacak. Muazzam potansiyel ve dinamizm bizlere daha ileri hedeflere gitme cesareti veriyor.

2002 öncesinde 2 milyar dolar civarında seyreden ticaret hacmimiz geçen sene 19.2 milyar dolara ulaştı. Böylelikle 20 milyar dolar hedefimizi neredeyse yakaladık. Bu hacmi çok daha ileri taşıyacağımıza inanıyorum. İspanya'nın 740 firma ve yaklaşık 11 milyar dolarlık stokla Türkiye'de en çok yatırım yapan 6. ülke olması da bu yaklaşımın sonucudur.

ŞİRKETLERİ ÜLKEMİZE DAVET EDİYORUZ

Daha fazla şirketi ülkemize davet ediyoruz. Bizim şirketlerimizin de önemli yatırımları İspanya'da bulunmaktadır. Barcelona'daki stadyum bunun en büyük örneklerindendir. İmkan verilmesi halinde daha da fazla yatırım yapılabilir.

TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİ

İspanya'dan çok daha fazla yatırımcıyı bölgenin cazibe merkezi olan Türkiye'ye davet ediyoruz. Ticarette rekabet algısından sıyrılarak işbirliğini ön plana çıkaran yaklaşım yer almalıdır. Bu anlayış kalıcı iyi ilişkileri tesis edecektir.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.