Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e tepki

Dışişleri Bakanlığı dün gece saatlerinde İsrail'in İran'a yönelik yapmış olduğu saldırılara ilişkin açıklama yayınladı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in İran’a düzenlediği saldırılara tepki gösteren bir açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye’nin bölgede daha fazla çatışma, şiddet ve yasa dışı eylemler görmek istemediği vurgulandı ve barışın yeniden tesis edilmesi için tüm tarafların sağduyulu ve akılcı bir tutum benimsemesi gerektiği belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in İran’a yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınıyoruz.” ifadesine yer verildi. Gazze'de işlenen suçlar, Batı Şeria'da ilhak planları ve Lübnan'daki sivil kayıpların, İsrail'in bölgeyi daha geniş çaplı bir çatışmaya sürüklediğine dikkat çekilen açıklamada, İsrail’in bölgede oluşturduğu gerilime son verilmesinin, uluslararası güvenlik ve istikrar açısından tarihi bir sorumluluk olduğu ifade edildi.

Türkiye’nin tutumunun açık bir şekilde ifade edildiği açıklamada, “Bölgemizde daha fazla savaş, şiddet ve yasa dışı eylem görmek istemediğimizi yineliyoruz. Orta Doğu’da barışın yeniden sağlanması için hem bölge ülkelerinin hem de dış aktörlerin sorumlu bir tutum sergilemeleri gerekmektedir” denildi. Ayrıca, hukukun uygulanması ve İsrail hükümetinin mevcut politikasının sonlandırılması için uluslararası topluma harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.