10 numara sancı

Konyaspor’da son 18 sezonda 10 numaralı formayı giyen isimlerden sadece bir kaçı formanın hakkını verebildi
10 numara sancı

Genellikle en karizmatik ve yetenekli oyuncularının giydiği forma olarak bilinen 100 yılın oyuncuları Pele ve Maradona'nın numarası “10 numara” günümüzde forma numaralarının 1’den 99’a kadar sıralanması sebebiyle eski kıymetinde olmasa da halen takımın yıldızı ile özdeşleştiği için önemini korumakta. 10 numara, özeldir,  karakterdir, sorumluluk ister… Futbol tarihi boyunca 10 numaralı forma için takım içi savaşlar bile yaşanmıştır.

Konyaspor ise Altan Aksoy’un ardından gerçek manada bir “10 numara” görmedi. Bir başka ifadeyle Altan’dan sonra 10 numara ile yeşil sahalarda arz-ı endam eden futbolcular abat olmadı. 2003-2004 sezonunda 10 yıllık Süper Lig özlemini dindiren Konyaspor, yeniden en üst düzeyde boy göstermeye başladığı o günden beri 10 numarayı, 14 farklı oyuncuya teslim etti.

Bu isimlerden Altan Aksoy gerçek manada gönüllere taht kurarken, Cenk İşler, Ceyhun Eriş ve Branimir Poljac da formanın hakkını veren isimler arasındaydı. Ondan sonrası ise hep fiyasko… 2 Nisan 2010’da kaza geçiren ve felç olduğu için futbol hayatını zorunlu olarak noktalayan Poljac’tan sonra 1 yıl 10 numaralı forma askıya alınırken, ardından gelen 10 numaralar hep sıradan isimlerin sırtındaydı.

Tâ ki 2014-15 sezonuna kadar.. O sezon 10 numara Belaruslu usta ayak Hleb’deydi ama o da formanın gereğini yapamadı. Hleb sonrası yeşil-beyazlılarda Manyama, Jahovic ve Bajic 10 numarayı taşısa da arzu edilen performans hiç alınamadı. Bakalım bu sezon Konyaspor’da 10 numarayı kim taşıyacak ve özlenen 10 numarayı bulabilecek miyiz?  *HÜSEYİN ALTAY  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.