2021’de Konya’da yapılacak dev spor organizasyonu ne olacak?

2021’de Konya’da yapılacak dev spor organizasyonunun akıbeti belli değil
2021’de Konya’da yapılacak dev spor organizasyonu ne olacak?

Konya’nın ev sahipliği yapacağı İslami Dayanışma Oyunları’nın tarihi, olimpiyat oyunlarının 2021’e alınmasıyla değişebilir

TOLGA DURMAZ'IN ÖZEL HABERİ

Olimpiyatlar ile çakıştı

KONYA spor tarihinin en büyük spor organizasyonu olarak görülen ve 2021 yılında yapılacağı duyurulan İslami Dayanışma Oyunları’nın tarihinin değişmesi bekleniyor.. 20-29 Temmuz 2021 yılında düzenlenmesi beklenen dev spor organizasyonunun, koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılına ertelenen Tokyo Olimpiyat oyunları tarihiyle çakışması sebebiyle planlanan tarihlerde yapılamayacağı belirtiliyor. 

Temmuz 2021’de başlayacaktı

ULUSLARARASI Olimpiyat Komitesi, Uluslararası Paralimpik Komitesi ve Japonya hükümet temsilcilerinin, olimpiyatların 23 Temmuz-8 Ağustos 2021 tarihlerinde düzenlenmesini kararlaştırmasının ardından 20 Temmuz 2021 tarihinde Konya’da başlayacak 5. İslami Dayanışma Oyunları’nın hangi tarihe alınacağı merak konusu oldu. Önümüzdeki günlerde İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu’nun bir toplantı yaparak yeni tarihi belirlemesi bekleniyor.

Yeni tesisler için adım yok

54 ÜLKEDEN yaklaşık 3000 sporcunun katılacağı ve 21 spor dalında yapılacak dev organizasyonun 2021 yaz aylarında Olimpiyat Oyunları’nın düzenlenecek olması nedeniyle 1 yıl sonrasına kaydırılmasının düşünüldüğü öğrenildi. İslami Dayanışma Oyunları öncesi Konya’ya yapılacak yeni tesisler için ise geride kalan dönemde somut bir çalışma yapılamamıştı. 

Konya için önemli bir fırsat

KONYA’ya yaklaşık 60 yıl hizmet veren Atatürk Spor Kompleksinin yıkılmasının ardından şehir merkezinde sportif tesis açısından önemli eksiklikler yaşanmış dahası yeni stadyum çevresinde amatör spor müsabakalarının yapılması için yapılacağı açıklanan tesisler inşa edilmemişti. Tesis eksiğinin giderilmesi için 5. İslami Dayanışma Oyunları önemli bir fırsat ve Konya’nın bakanlık kanalıyla yapılacak tesisleri bir an önce hayata geçirmeye çok ihtiyacı var.

Başkan Altay ne söylemişti?

İMZA töreninde yeni tesislerin müjdesini veren Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya Büyükşehir Stadyumu, 10 bin kişilik kapasitesi ile Türkiye’nin en büyüklerinden olan spor salonu ile birlikte çok sayıda açık ve kapalı spor salonu, Selçuklu Kongre Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından şehrimize kazandırılacak yeni tesislerle birlikte Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları için hazırdır” açıklamasını yapmıştı. İslami Dayanışma Oyunlarının tarihinin değişmesi halinde ise yapılması düşünülen yeni tesisler için zaman kazanılmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.